MIHAJLOVIĆEVA PORUČILA JEREMIĆU: Ne bira se vlast u Briselu, nego u Srbiji
Foto: Ana Paunković

reakcija

MIHAJLOVIĆEVA PORUČILA JEREMIĆU: Ne bira se vlast u Briselu, nego u Srbiji

Politika -

Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović poručila je danas predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću da vlast u Srbiji određuju građani na izborima i ocenila da on nastavlja sa starim običajem da govori loše o zemlji u inostranstvu.

Jeremić je ranije danas pozvao institucije EU da prioritetno obavežu vlast Aleksandra Vučića na sveobuhvatne pregovore sa srpskom opozicijom pod okriljem EU i naveo da bi cilj tih pregovora bio uspostavljanje detaljnih i merljivih uslova za istinski slobodne i fer izbore, koji bi trebalo da budu održani što pre.

Mihajlović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima navodi da Jeremić, umesto da izađe sa politikom koju bi ponudio građanima, nastavlja sa starom praksom da govori loše o Srbiji u inostranstvu kad god mu se ukaže prilika.

"Ali, problem za Jeremića je što vlast u Srbiji određuju građani Srbije na biralištima, a Jeremića na izborima nema jer je unapred odustao od borbe za glasove građana. Istina, videli smo i da Jeremić ne prolazi kod građana bolje ni na ulici, onda kad pokuša da im se približi i pridruži”, navodi Mihajlovićeva.

Osvrćući se na Jeremićeve kritike na račun pregovora o Kosovu, Mihajlović naglašava da su u najmanju ruku licemerne jer je upravo mišljenje Međunarodnog suda pravde koje je on inicirao učinilo poziciju Srbije na Kosovu i Metohiji daleko nepovoljnijom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track