VUČIĆ IZ BRISELA: Hoti je 20 puta ponovio 2 ZEMLJE, a ja da je to 1 ZEMLJA! Nije lepo slušati da smo mi zlikovci
Foto: Pink Printscreen

PREDSEDNIKU NIJE BILO LEPO

VUČIĆ IZ BRISELA: Hoti je 20 puta ponovio 2 ZEMLJE, a ja da je to 1 ZEMLJA! Nije lepo slušati da smo mi zlikovci

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Briselu učestvovao na trilateralnom sastanku delegacija Beograda, Prištine i EU.

Delegaciju Prištine predvodio je premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti.

EU posrednici u dijalogu bili su šef diplomatije EU Žosep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Vučić je rekao da se plaši da neki, koji su došli na nastavak dijaloga, nisu razumeli teme sastanka, a to su bile nestale osobe, interno raseljena lica i ekonomija, već su na direktan ili indirektan način govorili o priznanju Kosova.

Vučić je objasnio da su obe delegacije imale odvojene bilateralne sastanke sa EU, a potom zajednički sastanak.

Na konstataciju da je kosovski premijer Avdulah Hoti nakon sastanak izjavio da za nekoliko nedelja očekuje pravno obavezujući sporazum i pitanje da li je o tome razgovarano, Vučić je kazao da naravno da nije.

"Kada bih rekao da je on 20 puta ponovio 'dve zemlje', a ja svaki put ponovio 'jedna zemlja i jedna autonomna pokrajina', onda vidite da je neko došao ne da razgovara već da misli da postoji mogućnost za neku snažniju ucenu da se prihvati što je njhov interes.Tada se osmehnete i gurate dalje, borite se za interese svoje zemlje", objasnio je on.

"Nije mi bilo lepo da sedim preko puta Hotija i da slušam kako su oni žrtve, a mi zlikovci", dodao je predsednik Srbije i nastavio:

"Najoštrije sam reagovao kada su pomenuli pitanje ratne odštete i prekinuo bilo kakvu drugu priču o tome".

"Mi mirao da učestvujemo u dijalogu, inače bismo bili izolovani od celog sveta", kazao je Vučić.

foto: Printscreen

"Borili smo se, zaista, na iskren, otvoren, ozbiljan i odgovoran način za interese Srbije", poručio je Vučić.

Na pitanje šta je na sastanku poručio prištinskoj strani, Vučić je rekao da to ne voli da radi, jer onda to nije dijalog, već prepričavanje za medije, pa će, kaže, svaki sledeći put svi razmišljati samo o onome šta će reći na sastanku...

"Nije nam uvek lako, ali ko nas pita... To nam je posao, da se borimo za Srbiju. A, šta sam sve šlusao i čega sam se sve naslušao tokom osam godina, to pas maslom ne bi progutao".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track