TAČIJEVI SARADNICI NAPALI PREMIJERA: Hoti, ne možeš ni svoje selo da predstavljaš!
Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Klinč

TAČIJEVI SARADNICI NAPALI PREMIJERA: Hoti, ne možeš ni svoje selo da predstavljaš!

Politika -

Premijer tzv. države Kosovo Avdulah Hoti i predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači ušli su u klinč zbog obnavljanje dijaloga Beograda i Prištine, a iz Tačijevog kabineta stigle su žestoke prozivke na Hotijev račun. Naime, dok je Tači ispitivan u tužilaštvu u Hagu, Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić fotografisali su se u Briselu, čime su i formalno potvrdili da obnavljaju dijalog, ali to se nije svidelo Tačiju, najverovatnije jer prvi put sada od 2013. godine nije bio na pregovorima u Briselu.

foto: Printscreen

Iz njegovog kabineta je upućena kritika Hotiju da je na dijalog otišao bez konsultacija, bez koordinacije i platforme. Tačijev savetnik Adilj Behramaj rekao je da, za razliku od priprema za otkazani sastanak u Vašingtonu, Avdulah Hoti ovog puta nije ni pokušavao da se sastane s predsednikom privremenih institucija.

foto: Profimedia

- Znate li zašto je Avdulah Hoti otišao u Brisel i šta tamo traži? Bez mandata skupštine. Bez jedinstva i političkog konsenzusa. Nema platforme za dijalog. Bez javne transparentnosti. Bez grupe eksperata. Bez koordinacije i saglasnosti vodećih partnera. Avdulah Hoti ne može da zastupa ni DSK, a kamoli Kosovo. On ne može da predstavlja ni svoje selo - poručio je Tačijev savetnik. Hoti je kratko iz Brisela odgovorio i rekao da predstavlja Prištinu. - Zastupam Kosovo u razgovorima s koalicionim partnerima, obaveštavajući celokupni politički spektar na Kosovu - rekao je Hoti.

Kurir.rs/ S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track