RAT MINISTARA! ZORANA: Izađite na izbore da vidimo koju podršku imate! VULIN: Samo Vučić može da mi meri rezultat, ti ne
Foto: Ministarstvo Građevinarstva, Ministarstvo Odbrane

zAKRVILI

RAT MINISTARA! ZORANA: Izađite na izbore da vidimo koju podršku imate! VULIN: Samo Vučić može da mi meri rezultat, ti ne

Politika -

Na Mihajlovićkinu opasku da na leđima SNS parazitiraju mnoge stranke, ministar odbrane i lider PS poručio joj da nije njeno da se bavi time, jer ona i ne donosi glasove toj listi

Aleksandar Vulin, ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, poručio je ministarki građevinarstva Zorani Mihajlović da ona nije kadra da sudi o njegovoj partiji i njenom doprinosu listi SNS, već da to može da čini samo Aleksandar Vučić.

Vulin je kazao i da Mihajlovićeva nije donela glasove njihovoj listi, te podsetio da oni makar nikad nisu menjali stranu (političku opciju, prim. aut.).

foto: Beta/ Mileta Mirčetić

Na listi SNS

Mihajlovićeva je u intervjuu za Kurir kazala da su na leđima Vučića i SNS mnoge partije, stranke i strančice godinama samo parazitirale.

- Nekoliko puta sam ih pozivala, pošto neće da se pojave pred građanima i provere koliku to podršku imaju, a toliko godina su na vlasti, onda bi bilo najpoštenije da se lepo učlane u SNS. Ionako SNS snosi odgovornost za sve njih, pa kad je tako, gospodo, izvolite i učlanite se u SNS! - poručila je Mihajlovićeva.

Na listi SNS godinama su Pokret socijalista, Socijaldemokratska partija Srbije, na čijem je čelu Rasim Ljajić, Srpska narodna partija, koju predvodi Nenad Popović, kao i PUPS Milana Krkobabića.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Vulin za Kurir kaže da njegova koleginica iz Vlade nema pravo da ocenjuje ko je koliko doprineo.

- Glasove našoj listi doneo je Aleksandar Vučić, Zorana Mihajlović nije. Ja sam formirao Pokret socijalista, sakupio potpise u vreme vlasti DOS, učestvovao samostalno na izborima u mnogim lokalnim samoupravama i, još važnije, borio se da se Srbija oslobodi nikada ne menjajući stranu - kaže Vulin i dodaje:

Mi smo se dokazali

- Kada bi mi Aleksandar Vučić rekao da Pokret socijalista nije potreban ili da ja ne zaslužujem njegovu podršku, tada bih razmislio i o sebi i o drugima. Zorana Mihajlović nema pravo da govori o Pokretu socijalista, ona nije donela ni pobedu ni promenu, Aleksandar Vučić ima pravo da svakom kaže koliko je ko uradio ili nije, to pravo mu je dalo dva miliona glasova, Zorana Mihajlović to pravo nema.

Sa druge strane, Rasim Ljajić je siguran da Mihajlovićeva nije mislila na njega i SDPS kada je pričala o političkim parazitima.

- Naš rezultat i na ovim izborima je merljiv, posebno u Sandžaku, gde je lista čiji je nosilac bio Vučić ubedljivo pobedila. Osim toga, tamo gde smo izašli samostalno na lokalnim izborima, prešli smo cenzus. Treće, mi smo stranka sa preko 120 odbora u Srbiji, što govori o tome da mi svakoj koaliciji sigurno donosimo značajan broj novih glasova - poručio je Ljajić.

ŠTA BI

Krkobabić i Popović ćute

foto: Marina Lopičić

Milan Krkobabić nije odgovarao na pozive i poruku sa konkretnim pitanjima, a odgovor je izostao i od Nenada Popovića.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Ministarstvo građevinarstva, Ministarstvo odbrane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track