AMERIČKI MSP ZADOVOLJAN NASTAVKOM DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Naš cilj sporazum dve strane o normalizaciji odnosa
Foto: Profimedia

reakcija

AMERIČKI MSP ZADOVOLJAN NASTAVKOM DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Naš cilj sporazum dve strane o normalizaciji odnosa

Politika -

Američko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je zadovoljstvo nastavkom dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije i dodalo da podržava taj dijalog, preneo je večeras Glas Amerike (Voice of America - VoA).

"Zadovoljni smo što je Evropska unija organizovala susrete Srbije i Kosova i nudimo našu punu podršku", navedeno je u pisanom odgovoru neimenovanog portparola Stejt department na pitanje Glasa Amerike o nastavku dijaloga dve strane.

"Naš cilj je sporazum koji će dve strane postići o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa. Normalizacija je suštinska u obezbedjivanju stabilnosti, napretka i bezbednosti Zapadnog Balkana", navedeno je u odgovoru.

U Briselu je u četvrtak, posle 20 meseci, nastavljen dijalog Beograda i Prištine, sastankom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Avdulaha Hotiju u prisustvu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela (Josep Borrell) i specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track