TADIĆ PORUČIO DEMOKRATSKOJ STRANCI: Izjasnite se o ujedinjenju! Lutovac mesecima nije zakazao zajednički sastanak
Foto: Dragana Udovičić, Beta/Emil Vaš

dao im rok

TADIĆ PORUČIO DEMOKRATSKOJ STRANCI: Izjasnite se o ujedinjenju! Lutovac mesecima nije zakazao zajednički sastanak

Politika -

SDS navodi da je insistirala na projektu ujedinjenja DS, ali da je taj proces zaustavljen od strane aktuelnog rukovodsta demokrata i da je tako izgubljeno dragoceno vreme

Socijaldemokratska stranka (SDS) Borisa Tadića ocenila je danas da je poslednji trenutak za izgradnju jake opozicione infrastrukture i apelovala na rukovodstvo Demokratske stranke (DS) da se zvanično izjasni o daljem procesu ujedinjenja sa SDS do kraja meseca.

- Smatramo da je svako dalje odlaganje odluke u ovakvim okolnostima neodgovorno i da ujedinjenje ne sme biti podređeno unutarstranačkim sukobima i borbama za funkcije, jer time samo jača Vučićev režim - navela je SDS.

Ta stranka je dodala da je insistirala na projektu ujedinjenja DS, ali da je taj proces zaustavljen upravo od aktuelnog rukovodsta demokrata i da je tako izgubljeno dragoceno vreme za stvaranje jake opozicione stranke.

- Podsećamo da predsednik DS Zoran Lutovac još od prošle godine nije zakazao nijednu sednicu zajedničkih organa naše unije i da su najviši funkcioneri te stranke stavove o ujedinjenju iznosili isključivo u medijima. Nažalost, čak i tako izneti stavovi su bili oprečni i prilagođavani unutrašnjim sukobima u DS, umesto alarmantnoj potrebi izgradnje opozicione infrastrukture - dodala je SDS.

SDS je ocenila da je još jedno uzaludno trošenje energije građana na protestima pokazalo neophodnost konsolidovanja opozicije, kao i to da su svi načini borbe protiv vlasti u poslednjih osam godina bili pogrešni.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track