DIVLJACI! ČEDA IZAZVAO UDES, PA UDARIO PRAVNIKA: Njegova žena upala kroz prozor, Dubajiću vikala "pi*kica najobičnija"
Mutni Čedomir i Jelena Jovanović, Foto: Zorana Jevtić

LIBERALNO

DIVLJACI! ČEDA IZAZVAO UDES, PA UDARIO PRAVNIKA: Njegova žena upala kroz prozor, Dubajiću vikala "pi*kica najobičnija"

Politika -

Jovanović opet pravio haos - ispred klinike gde je pre tri dana reketom pretukao Žarka Ivkovića juče je nasrnuo na pravnog zastupnika Dubajića. Usput se zakucao u vozilo na parkingu i povredio jednu ženu

Čedomir Jovanović, lider LDP, nastavio je neslavni niz kršenja zakona i nasilničkog ponašanja - on je juče ujutru kao furija došao ispred privatne klinike „Fizio centar“ na Novom Beogradu, prilikom parkiranja je udario u jedan automobil, a onda skočio i fizički napao pravnog zastupnika ove klinike Dejana Dubajića. Za to vreme Jovanovićeva supruga Jelena, koja je vređala Dubajića nazivajući ga „pi*kicom“, ušla je u „Fizio centar“ kroz prozor!

Ovaj ne staje

Sve je počelo rano ujutru, kad je Žarko Ivković, vlasnik klinike „Fizio centar“, koga je Jovanović u subotu pretukao reketom ispred lokala, došao da otključa kliniku i video da je neko (zasad nepoznata lica) tokom noći pokušao da obije vrata. Odmah je došao i pravni zastupnik klinike Dubajić i pozvao policiju, jer je, kako kaže, znao da će doći do svega onoga do čega je kasnije i došlo.

Reagovala policija Ivković, koji je prebijen dan ranije
Reagovala policija Ivković, koji je prebijen dan ranijefoto: Zorana Jevtić

- Policija je odbila da dođe, rekli su da su to pravnoimovinski odnosi. Jelena Jovanović je došla, ušla kroz prozor, a onda je došao i Čedomir Jovanović. Čim je došao, udario me je otvorenom šakom po licu, oborio mi je naočare. Pokušavao je da mi otme telefon. Pozvao sam opet policiju i oni su došli - kazao je Dubajić za Kurir.

Društvenim mrežama se proširio snimak na kojem se vidi pomenuti napad, kao i Jovanovićeva supruga kako ga vuče za ruke pokušavajući da ga spreči. Uz ovaj snimak, postoji još jedan, na kom se vidi Jelena Jovanović kako vređa Dubajića: „Čedo! Dođi da te iznervira. Pi*kica najobičnija. Bre, pi*ka!“

Pored sveg ovog haosa, prilikom parkiranja, kad je stigao ispred klinike, Jovanović je udario u auto ispred sebe, usled čega je ženska osoba lakše povređena. Devojka je prevezena do obližnjeg doma zdravlja kako bi joj bila ukazala pomoć.

Napadnut Dejan Dubajić
Napadnut Dejan Dubajićfoto: Zorana Jevtić

Postupak će trajati godinama

Dubajić ističe da je neko, očito, savetovao Jovanoviće da je važno da uđu u prostorije klinike, jer je to onda parnica i može da traje tri do pet godina.

- Vlasnik prostora mi je potvrdio da Jovanovići nemaju ništa sa zakupom. Firma „Fizio end fut“, koju kontroliše Jelena Jovanović, ne sarađuje s „Fizio centrom“ od maja 2019. Jelenina firma je u blokadi i nema dozvolu za bavljenje ovom delatnošću. Oni su ranije bili partneri - kaže Dubajić.

Policija je satima bila ispred klinike, a onda su se povukli i rekli da tu više nema posla za njih, te da je sada to stvar za sud. Jovanoviću, koji je celo prepodne bio u prostorijama klinike, u jednom momentu je, prema pisanju medija, pozlilo, te mu je ukazana pomoć.

Čukanje Jovanovićev auto udario u drugo vozilo
Čukanje Jovanovićev auto udario u drugo vozilofoto: Zorana Jevtić

Pravdao se

Lider LDP je po izlasku s klinike kazao da je u obavezi da bude u samoizolaciji, te da napušta dom samo zbog medicinske pomoći (?!).

Podsetimo, Jovanović je 18. jula na Novom Beogradu pretukao reketom vlasnika „Fizio centra“ Žarka Ivkovića, koji je zadobio hematome po glavi, modrice po leđima, a rana na ruci je bila toliko duboka da su morali da mu je ušivaju i ima nekoliko kopči. Do nasilja je došlo jer je Jovanović pokušao da preotme Ivkovićev biznis, što ovaj nije dozvolio. Ivković je ranije sarađivao s firmom koju kontroliše Jovanovićeva supruga.

Dali izjave

Čeda policiji priznao upad?

Jovanović i pravni zastupnik „Fizio centra“ Dejan Dubajić juče su dali izjave u policiji o pomenutom incidentu. Kako Kurir nezvanično saznaje, Jovanović je, navodno, policiji priznao da je on u toku noći pokušao da provali u „Fizio centar“, jer su, kako je tvrdio, to njegove prostorije. Jovanović nije odgovarao na broj poznat redakciji.

Čedomir Jovanović

U obavezi sam da budem u samoizolaciji

Jovanović je juče kazao da zna da je on „osoba za koju važe drugačija pravila“, te da je samo na jednom planu od krvi i mesa - zbog dece i supruge.

- Ne pitajte šta se desilo, ništa nije bilo razumno, sem što sam i u subotu i danas ja pozvao policiju kad sam čuo da mi je supruga u neprilici. Mi od ovoga ne živimo, to smo napravili da bismo pomagali drugima. Bio sam na terapiji - kazao je Jovanović, a na pitanje da li je bio u obavezi da bude u samoizolaciji po izlasku sa Infektivne klinike, gde je ležao zbog zaraze koronavirusom, naveo je:

- Jesam u obavezi i poštujem to. Ovde dolazim na terapiju zbog povrede ramena.

Njegova supruga je dodala da može da izlazi da bi primao medicinsku pomoć.

Kurir.rs / Katarina Blagović Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track