NAPREDNJACI NA KONSULTACIJAMA KOD VUČIĆA, TRAŽILI MU MANDAT: Srbija dobija vladu do početka septembra
Foto: Stefan Jokić

DOGOVOR

NAPREDNJACI NA KONSULTACIJAMA KOD VUČIĆA, TRAŽILI MU MANDAT: Srbija dobija vladu do početka septembra

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče s predstavnicima svoje liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" kako bi razgovarali o formiranju nove vlade Srbije. Ipak, kadrovska rešenja nisu se ovog puta našla na stolu, osim informacije da će biti osveženja.

Kako su otkrili učesnici sastanka koji su zatražili mandat za sastav nove vlade, Srbija će je dobiti najverovatnije početkom septembra, a ko će u njoj sedeti, zasad nije poznato.

Redovna primanja

foto: Tanjug Printscreen

- Predviđa se da ćemo početkom septembra imati izabranu vladu. No, čeka nas užasno težak period za Kosovo i Metohiju, a ova godina je ključna i za pregovore sa EU. Predsednik se nije izjašnjavao o personalnim rešenjima, ali biće osveženja u stranci, ali i u vladi. Razgovarali smo o najbitnijim temama, ali najvažnija trenutno je borba s koronom - rekao je gradonačelnik Novog Sada i funkcioner SNS Miloš Vučević.

Dodao je da je kao ekonomski cilj primat da prosečna plata bude 900 evra, a penzija 440 evra.

Milan Krkobabić, predsednik PUPS, rekao je da plate i penzije moraju biti redovne i sigurne, te da je to bila jedna od tema sastanka, ali i plan.

- Istakli smo da Srbija mora napredovati i to nam je cilj - konstatovao je Krkobabić.

Ne svi u vladu

Da nije bilo reči o personalnim rešenjima, potvrdio je i lider SDPS Rasim Ljajić, te dodao da je Vučić rekao da će biti mnogo kadrovskih osveženja.

- Predsednik nam je rekao i da ćemo u narednih 15 dana imati novi krug konsultacija i razgovarati o pitanjima koja vas najviše interesuju, jer danas o tome nije bilo reči - rekao je Ljajić.

Komentarišući to da li svi koji su ušli u Skupštinu treba da uđu i u vladu, Ljajić je rekao da ne treba jer bi, kaže, bilo loše da Srbija ostane bez opozicije u parlamentu.

Kod Vučića su inače na jučerašnjem sastanku, pored Vučevića, bili i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, funkcioneri SNS Marko Đurić, Marija Obradović i Milenko Jovanov, a od koalicionih partnera Milan Krkobabić i Rasim Ljajić.

Miloš Vučević: Neće svi u SNS da prave koaliciju

Po pitanju koalicionih partnera Miloš Vučević kaže da, izuzimajući one koji su na zajedničkoj listi, postoji neslaganje o potrebi ulaska u koalicionu vladu.

- Nemamo jedinstven stav da li je potrebna koalicija i da li ćemo je praviti. U stranci su neki za to da nema potrebe za koalicionim partnerima, a neko da napravimo koalicionu vladu. To je nešto o čemu će se tek razgovarati - rekao je i poručio da očekuje za mesec, mesec i po personalno rešenje kome će biti dat mandat za formiranje vlade.

Foto/Source:Stefan Jokić/ I. ŽIGIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track