VUČIĆ: Danas još veći broj zaraženih, imam da kažem dve važne stvari građanima Srbije
Foto: Tanjug Printscreen

posledica protesta

VUČIĆ: Danas još veći broj zaraženih, imam da kažem dve važne stvari građanima Srbije

Politika -

Danas ćemo imati još veći broj zaraženih koronavirusom, izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Banjaluci.

Beograd i Novi Sad, to su, kako kaže, žatrišta nastala kao posledica protesta. To smo znali i očekivali, rekao je Vučić.

Nadam se da ćemo prevazići ovaj najgori period pre kraja ove sedmice.

"Očekujem i da do subota da završimo to kašnj nje u saznavanju rezultata testova. Testiramo najviše, devet puta više od drugih u regionu. A testiraćemo još", rekao je predsednik Srbije i dodao da se očekuje da rezultati stižu za 24 sata.

"Mi ćemo naš posao da obavimo, a ostalo je na ljudima i njihovoj odgovornosti", rekao je Vučić i dodao da ima dve važne vesti za građane Srbije.

Prva je, kako kaže, ta da je Srbija u pregovorima sa jednom zemljom koja razvija vakcinu protiv koronavirusa i da se nada da ćemo tu vakcinu dobiti pre kraja ove godine.

Druga stvar koju je, kako kaže, hteo da saopšti građanima Srbije je da nigde u svetu nije laka situacija, ali da je u Srbiji lakša nego bilo gde u Evropi. "Ljudi nek slobodno troše novac jer im neće nedostajati ni penzije ni plate", rekao je on.

(Kurir.rs/ B92/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track