ĐURIĆ TRAŽI OD EU DA SE RASVETLI UBISTVO ŽETELACA U GACKOM: Međunarodna zajednica ne sme dozvoliti zataškavanje zločina
Foto: Zorana Jevtić

uoči odlaska u brisel

ĐURIĆ TRAŽI OD EU DA SE RASVETLI UBISTVO ŽETELACA U GACKOM: Međunarodna zajednica ne sme dozvoliti zataškavanje zločina

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju vlade Srbije Marko Đurić tražio je danas od predstavnika Evropske unije (EU) u Briselu da "ulože napore" kako bi bili rasvetljeni zločini nad srpskim narodom u selu Staro Gracko, kod Lipljana.

Kako se navodi u saopštenju, delegacija Beograda je danas, u okviru tehničkih razgovora sa predstavnicima EU u Briselu, podsetila na taj zločin i činjenicu da nikada niko nije odgovarao za taj, kao ni mnoge druge terorističke napade na Srbe.

Đurić je u crkvi Svetog Save u Briselu na odavanju pošte stradalima, kazao da će se srpski narod zauvek sećati svojih stradalnika, i da će činiti sve da se odgovorni albanski teroristi nađu pred licem pravde.

Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica je moralno odgovorna da ne dozvoli da zločini koji su se desili pred njenim očima budu zataškani i prepušteni zaboravu, jer trajan mir na Kosovu i Metohiji ne može se graditi na negaciji zločina kao i potrebe da krivci budu kažnjeni.

U saopštenju se navodi da je groblje, na kome su sahranjeni ubijeni, više puta minirano i skrnavljeno, kao i spomen-ploča sa imenima stradalnika, istaknuta na objektu osnovne škole u centru tog sela.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track