Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

ĐURIĆ IZ BRISELA: Rekao sam direktno u lice i Hiseniju, prestanite sa LAŽIMA! (VIDEO)

Politika -

Zahvaljujući Vučiću Srbija danas ima, ne mora da traži bilo čiju milostinju

BEOGRAD/BRISEL - Direktor Kancelarije za KiM obratio se javnosti uživo iz Brisela gde je danas nastavljen dijalog sa Prištinom.

- Dan teških razgovora - rekao je Đurić napomenuvši da se tehnički dijalog nstavlja krajem avgusta.

- Zahvaljujući Vučiću i politici državnog vrha, Srbija je danas ekonomski snažna i ne mora da traži bilo čiju milostinju... Rekao sam direktno danas u lice i Skenderu Hiseniju da prestanu sa lažima o onome o čemu se razgovara u Briselu, o nekakvoj nezavisnosti... Nema nikakvog ultimatuma, ponavljam da se sa Srbijom ne razgovara jezikom ultimatuma - rekao je Đurić i dodao da su razgovori bili teški, da se govorilo o raseljenima, izbeglima, njihovom povratku, ekonomiji...

- Nemojte misliti da je Hiseniju prijatno da sluša mene ili ja njega ali to je naš posao, bolje da se mi ovde svađamo nego da to radi komšija s komšijom na Kosovu i da neko strada... Hoću da naglasim da danima i nedeljama Hiseni iznosi netačne tvrdnje da se ovde govori o nekakvom priznavanju tzv. nezavisnosti Kosova, ovde se govorilo samo kako da se olakša život običnim ljudima u situaciji kada se Beograd i Priština ne slažu oko statusnih pitanja - podvukao je Đurić naglasivši da se beogradski tim izuzetno spremio za ove razgovore.

Đurić je rekao da je Srbija sada ekonomski snažna i da koliko god oni izlobiraju mi ćemo da učinimo da pet puta više država povuče svoja priznanja. On je posle današnje runde pregovora preneo da je prištinska strana pokušala da uruči srpskoj delegaciji neki papir o navodnom kršenju CEFTA sporazuma.

- Nismo želeli da ga prihvatimo, jer smo došli da razgovaramo, a ne da se svađamo oko nečeg što je prošlost. Svakako bismo imali više materijala za štetu koja je napravljena, kazao je on.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track