Najnovije vesti

MILOŠEVIĆ O ODLASKU U KNIN: Odlazak na proslavu Oluje za mnoge će značiti grešku!
Foto: Youtube/Printscreen

MILOŠEVIĆ O ODLASKU U KNIN: Odlazak na proslavu Oluje za mnoge će značiti grešku!

Politika

ZAGREB - Funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj SDS S i novoizabrani potpresednik vlade Boris Milošević smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije Oluja važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

"To je važno jer nikad na takav način nismo razgovarali i nikad visoki predstavnik SDS S-a nije bio u Kninu. Ova vlada može da garantuje smanjenje tenzija u društvu. Dosadašnji vladajući narativi i kod Srba i Hrvata išli su na razdvajanje. Moj odlazak ili neodlazak u Knin za mnoge će značiti grešku. Za većinu Srba Oluja je traumatično iskustvo...", rekao je Milošević i dodao da ne može da zaboravi nevine civile ubijene nakon same akcije.

Upitan kako gleda na Oluju rekao je da je to za njega "dvostrana slika".

"Ne mogu da pređem preko toga i zaboravim nevine civilne žrtve i zapaljene kuće, egzodus stanovništva... To čini deo mog identiteta. Ako je moj dolazak gest, imam želudac za svaku vrstu gesta za koju smatram da bi poboljšao status moje zajednice", naglasio je Milošević, prenosi portal Indeks.

Novi potpredsednik vlade otkriva i kako s novog položaja planira da pomogne srpskoj nacionalnoj manjini.

"Neka politička neslaganja izražavali smo u parlamentu, sad ćemo morati uže da sarađujemo, razgovaramo o spornim situacijama i političkim neslaganjima", rekao je Milošević.

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je da će potpredsednik vlade iz SDS S  Boris Milošević prisustvovati obeležavanju 25. godišnjice vojne akcije Oluja u Kninu, a da će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otići u Grubore.

Kurir.rs/tanjug

Foto priintscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...