OPOZICIJA PRIPREMA RADIKALNE AKCIJE: Radulović sprema blokadu, Nogo na poslanike ide pejntbol puškom
Foto: Privatna Arhiva

NEDOPUSTIVO

OPOZICIJA PRIPREMA RADIKALNE AKCIJE: Radulović sprema blokadu, Nogo na poslanike ide pejntbol puškom

Politika -

Pojedini opozicioni političari najavili su radikalne akcije povodom današnje konstitutivne sednice parlamenta.

Lider Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović planira blokadu Doma Narodne skupštine, a dosadašnji poslanik Srđan Nogo hoće na nove poslanike da udari iz pejntbol puške.

Krivično delo

foto: Filip Plavčić

Radulović, naime, i dalje ne priznaje rezultate izbora, na kojima njegov DJB nije prešao cenzus, pa je najavio najpre protest ispred Skupštine u nedelju uveče, uoči zasedanja novog saziva parlamenta. Za danas najavljuje "nenasilnu blokadu" Skupštine od devet časova.

S druge strane, Nogo planira radikalnu akciju. Srđan Nogo, inače nekadašnji član Dveri, pozvao je na Tviteru građane na puškaranje.

- Za ponedeljak, 3. avgust, zakazano je konstituisanje lažne skupštine, gde 250 Vučićevih konja i kobila treba da uđu u parlament. Dođite na pejntbol puškaranje ispred Doma Narodne skupštine. Obeležimo ih bojom, kad već stida nemaju - napisao je Nogo na Tviteru.

Inače, kako su ranije objasnili pravnici, ukoliko bi Nogo na poslanike zapucao iz pejntbol puške, to se može tretirati kao krivično delo.

Nasilje

Na ovakve stvari reagovala je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, koja je ocenila da poziv na blokadu parlamenta predstavlja puko hvatanje za slamku političkog spasa.

- Svako blokiranje rada državnih institucija predstavlja nasilje nad demokratskim principima i prekrajanje volje naroda. A građani i građanke su jasno na izborima pokazali koga žele u srpskom parlamentu - navela je Mihajlovićeva.

Istakla je da oni koji su se plašili da na te izbore izađu, jer nisu imali ništa da ponude, kao i oni koji nisu uspeli ni cenzus od tri odsto da pređu, danas bi nasilno, izazivajući incidente, da osvoje vlast:

- Gospodo, vlast se osvaja programom, radom i rezultatima, na izborima, a ne tako što ćete pretiti pejntbol puškama, protestima i neredima.

Foto/Source:Privatna arhiva

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track