STEFANOVIĆ U AZERBEJDŽANU: Razgovori sa kolegom Ejvazovim i zvaničnicima o saradnji sa Srbijom
Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova

STEFANOVIĆ U AZERBEJDŽANU: Razgovori sa kolegom Ejvazovim i zvaničnicima o saradnji sa Srbijom

Politika -

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se u Bakuu sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Vilajetom Ejvazovim, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje policija dve države.

Stefanović i Ejvazov su dogovorili jačanje saradnje dva ministarstva kroz razmenu iskustava u oblasti forenzike, zajedničke treninge specijalnih jedinica, ali i saradnju policijskih akademija.

Ministar Stefanović je istakao i važnost saradnje u borbi protiv sajber kriminala i razmenu iskustava u toj oblasti, ali i značaj razmene informacija u borbi protiv terorizma.

Ejvazov se zahvalio Stefanoviću na poseti i rekao da su Azerbejdžan i Srbija strateški partneri, a da važnu ulogu u tome imaju i dobri odnosi predsednika dve zemlje Ilhama Alijeva i Aleksandra Vučića, što pokazuju i njihove posete Srbiji i Azerbejdžanu.

Stefanović sa zvaničnicima Azerbejdžana o saradnji sa Srbijom

Stefanović se sastao danas u Bakuu sa sekretarom Saveta bezbednosti Azerbejdžana Ramilom Usubovim i savetnikom predsednika Azerbejdžana Hikmetom Hajijevim.

Stefanović, koji je i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije, razgovarao je sa Usubovim i Hajijevim o saradnji dve zemlje i mogućnostima njenog unapređenja u različitim oblastima, između ostalog, i na polju bezbednosti.

U saopštenju MUP-a navodi se da su se sagovornici saglasili da postoje čvrsti i prijateljski odnosi predsednika dve države Aleksandra Vučića i Ilhama Alijeva, kao i da postoji veliki potencijal za budući razvoj saradnje Srbije i Azerbejdžana. Takođe, izrazili su zadovoljstvo i bliskom saradnjom dve zemlje u okviru međunarodnih organizacija, posebno ističući važnost podrške principima teritorijalnog integriteta dveju država. Na sastanku je razgovarano i o drugim važnim pitanjima, koja su od obostranog interesa dve države.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track