Najnovije vesti

VUČEVIĆ: Đilas je iz Teleкoma izvlačio na desetine miliona evra
Foto: Grad Novi Sad

reagovanje

VUČEVIĆ: Đilas je iz Teleкoma izvlačio na desetine miliona evra

Politika

Političar tajkun, u narodu poznat kao žuti lopov Dragan Đilas, dok je bio na državnim funkcijama osiromašio građane Srbije i uvećao svoje lično bogatstvo upravo zahvaljujući poslovima sa državnom firmom Telekom Srbija, izjavio je potpredsednik SNS Miloš Vučević.

Da bude jasnije, on je preko svojih firmi širom regiona iz Telekoma izlačio na desetine miliona evra. Pod plaštom takozvane "poslovne saradnje" sa Telekomom, odnosno novcem građana Srbije, preko Đilasovih firmi plaćane su razne medijske usluge. Ti poslovi nisu bili ništa drugo nego abnormalno bogaćenje Dragana Đilasa. Zahvaljujući Telekomu i novcu građana Srbije, Đilas je postao bogatiji za bar 30 miliona evra. Danas taj isti Đilas koji je za vreme vlasti njegove bande žutih lopova desetine miliona evra "isisao" iz Telekoma Srbija, preko svojih plaćeničkih medija taj isti Telekom pokušava da uništi jer mu predstavlja direktnu konkurenciju. Đilas koji drži više od 50 odsto na tržištu distribucije televizijskih sadržaja sramnim optužbama i lažima udara na jedinu konkurenciju, samo zato što nije više njegova "kasica prasica", i što Telekom više ne puni njegove džepove. Da podsetim, radi se o osobi koja je na vlast došla sa 70.000 evra a sa nje otišla, po sopstvenom priznanju, sa 25 nekretnina. Koliko je od svega toga narodnih para? – upitao je Vučević.

On je istakao da očekuje da će nadležni državni organi konačno postati zainteresovani za bogaćenje Dragana Đilasa zahvaljujući raznim malverzacijama sa državnim firmama.

Zahtevam da se pod hitno ispitaju poslovi koje su firme Dragana Đilasa imale sa državnim preduzećem Telekom Srbija! Da konačno građani Srbije dobiju odgovor na pitanje kako su Đilasove firme dobijale poslove po povlašćenim uslovima? I da nam se objasni zakonitost saradnje sa firmama tadašnjeg visokog državnog funkcionera koji je ubirao profit kao vlasnik, a druge ljude gurao da potpisuju ugovore – naveo je on.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...