Najnovije vesti

ĐURIĆ O ĐILASOVIM NAPADIMA NA TELEKOM: Reč o interesnoj grupi koja pokušava da uništi državne sisteme zbog lične koristi
Foto: Zorana Jevtić

napadi na telekom

ĐURIĆ O ĐILASOVIM NAPADIMA NA TELEKOM: Reč o interesnoj grupi koja pokušava da uništi državne sisteme zbog lične koristi

Politika

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da bi nadležni državni organi, nakon što su u javnost iznete informacije o tome da je Dragan Đilas u vreme dok je bio na vlasti prihodovao oko 30 miliona evra od "Telekoma Srbija", morali da istraže da li je u tome bilo elemenata krivičnog dela.

"Jasno je da je korišćenje političkog uticaja kako bi se iz javnog dobra usisao toliki novac primer neetičnog postupanja, ali važno je raščistiti da li je to bila i kriminalna radnja", naveo je Đurić u pisanoj izjavi za javnost.

On je dodao da hitnost te istrage nameće i činjenica da upravo iz Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa kreću napadi na Telekom sa, kako je naveo, očiglednom namerom da se podrije ugled i vrednost te kompanije u trenutku kada se ona pretvara u regionalnog lidera u telekomunikacijama.

"Reč je svakako o neodgovornoj i nadasve štetočinskoj politici, ali građani bi morali da znaju da li je takva politika napada na jedan strateški važan srpski poslovni sistem kažnjiva i krivično", dodao je Đurić.

Uveren je, kaže, da su napadi na Telekom stvar ličnog poslovnog interesa Dragana Đilasa i njegovih partnera koji imaju "imperiju" u oblasti medija i telekomunikacija.

"Reč je, dakle, o interesnoj grupi koja zbog ličnog bogaćenja, sistematski i planski pokušava da uništi državne sisteme, što im je umalo i pošlo za rukom dok su bili na vlasti", naveo je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...