VULIN DEMANTOVAO VEST DA SU SRPSKI VOJNICI BILI NA PROTESTIMA U MINSKU Fotomontaža, nastavak rata protiv SRBIJE i Vučića
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

VULIN DEMANTOVAO VEST DA SU SRPSKI VOJNICI BILI NA PROTESTIMA U MINSKU Fotomontaža, nastavak rata protiv SRBIJE i Vučića

Politika -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin demantovao je sinoć da su srpski vojnici bili prisutni na protestima u Brestu i Minsku, rekavši da su fotografije koje su se pojavile u prilog tim tvrdnjama fotomontaža i ocenio da je to nastavak specijalnog rata koji se vodi protiv Srbije, Vojske Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Pojedini portali preneli su tvit navodno beloruskog analitičara Franka Vjačorka da su srpski vojnici bili u Brestu i Minsku kako bi pomogli vlastima u Belorusiji da uguše proteste. Vjačorka je podelio i fotografije koje su trebalo da posluže kao foto dokaz za njegove tvrdnje.

"Ovo je nastavak specijalnog rata protiv Vojske Srbije i predsednika i vrhovnog komandanta Aleknsadra Vučića. Naravno da se Srbija ne meša ni na koji način u unutrašnje poslove bio koje zemlje, a ponajmanje Belorusije", rekao je Vulin.

On je dodao da sve ono čime direktno komanduje Vučić se najviše i najnemilosrdnije napada.

Vulin je naveo da je fotografija oklopljenog hamera koja se pojavila stara dve godine i nalazi se na sajtu Vojske Srbije. Inače je reč o donaciji SAD-a.

Vulin je objasnio i da se trenutno devet pripadnika nalaze u Brestu izolovani na jednom vojnom poligonu gde se pripremaju za disciplinu "Snajperska granica" u okviru Međunarodnih vojnih igara.

Na fotografiji koju je objavio Vjačorka piše da je napravljena 9. avgusta, a srpski vojnici su u Minsk stigli 10. avgusta.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

"Naši vojnici su komercijalnom linijom došli u Minsk 10. avgusta i odmah su prevezeni na poligon. Druga laž je neoklopljeni hamer. Vojska Srbija ne poseduje nijedan neoklopljeni hamer. Nijedan hamer u sastavu Vojske Srbije nije nikada napustio teritoriju Srbije a posebno ne onaj koga nemamo", rekao je Vulin.

Pojavila se i fotografija jednog srpskog vojnika u prodavnici koja je takođe trebalo da posluži kao dokaz da su prisutni u Minsku, a Vulin kaže da je reč o kapetanu Milentiju Ristiću, vođi tima.

"Naš tim je u izolaciji, priprema se, a Ristić je u pratnji svog beloruskog domaćina otišao da kupi voce i neke sokove. Fotografiju je napravila jedna gospođa koja je pitala da li su to Rusi, a domaćin joj je odgovorio da je reč o Srbima, i to je bilo aposlutno sve", rekao je Vulin.

"Onda je taj lažov stavio fotografiju i pokušao fotomontažama i čitavim spletom neshvatljivih laži da stavi srpske vojnike u Belorusiju", rekao je on.

Na konstataciju da je i Belorusija demantovala postojanje "srpskih plaćenika" u toj zemlji, Vulin je upitao kakvi bi to plaćenici i mogli da budu kada nose uniforme.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Vulin je dodao da Srbija nije poslala nijednog vojnika na zajedničku vežbu od kako se pojavio korona virus.

Vjačorka je, kaže Vulin, saradnik Atlanskog saveta i potpusuje se kao stručnjak za borbu protiv kineskih i ruskih dezinformacija. "Sada vidite kako se bori", rekao je ministar.

Vulin je podvukao i da je sramota što su pojedini portali preneli vest u smislu "Šta radi Srbija".

Sramota je što mrzite svoju zemlju, rekao je Vulin.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track