VULIN: Uvek napadaju Srbiju i Vučića kad se bliže razgovori s Prištinom
Foto: Zorana Jevtić

saopštenje

VULIN: Uvek napadaju Srbiju i Vučića kad se bliže razgovori s Prištinom

Politika -

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se svaki put kada se približi vreme za razgovore s Prištinom pokrenu napadi na Srbiju da bi se, kako je ocenio, oslabio predsednik Aleksandar Vučić, a srpski državni organi uveli u proces objašnjavanja i demantovanja.

Vulin je objavljivanje fotografija na kojima su navodno srpski vojnici na protestima u Belorusiji nazvao napadom na Vojsku Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i dodao da to pokazuje da će se za obračun sa slobodnom i vojno neutralnom Srbijom voditi i ''lažnim vestima''.

''Zato su jučerašnju laž iz Bresta masovno prenosili Šiptari i njima bliski Srbi, a podršku su im dali srpski tajkunski mediji", naveo je Vulin.

Ministar je rekao da je jučerašnja montaža samo jedan u nizu napada na Vojsku Srbije i da neće biti poslednji.

''Posebno želim da upozorim medije u našoj zemlji da ne žure s prenošenjem napada na Srbiju i njenu vojsku, i da, kada dobiju vest da je 63. padobranska brigada odbila poslušnost ili da 72. brigada za specijalne operacije guši demonstracije u Minsku, najpre provere i vest i izvor pre nego nanesu štetu svojoj zemlji i vojsci", poručio je Vulin.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track