Najnovije vesti

VUČIĆ: Priština ne mora da troši pare na kerozin i put u Vašington, nećemo priznati Kosovo
Foto: Tanjug Printscreen

predsednik o aktuelnim temama

VUČIĆ: Priština ne mora da troši pare na kerozin i put u Vašington, nećemo priznati Kosovo

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova.

- Ako Haradinaj kaže da ide po konačni sporazum, može odmah da se vrati da ne troži kerozin i gorivo. Idemo u Vašington da razgovaramo o utvrđenim temama. Možemo da razgovarmao o svakoj temi, ali da oni dobiju sve, a mi ništa, i da ih priznamo, taj film neće gledati. Dok sam pri svesti i dok racionalno mogu da razmišljam, taj film neće gledati - rekao je Vuči i dodao da predstojeći razgovori svakako neće biti laki.

Predsednik se osvrnuo i na očuvanje svetinja na KiM.

- U političkom smislu daćemo sve od sebe da sačuvamo svetinje na KiM. Ne možete da garantujete ništa kada nemate vojsku i policiju dole, neće nam biti lako, ali verujem da ćemo uspeti u zaštiti svetinja - naglasio je predsednik.

Ukazao je da Srbija ne može da garantuje njihovu bezbednost, kada nema vlast posle povlačenja vojske i policije, a nije je imala ni tokom rata jednim delom.

- Stalnim ukazivanjem i velikom borbom uveren sam da ćemo biti u stanju da sačuvamo naše svetinje - rekao je predsednik.

Vučić je prokomentarisao i formiranje nove vlade rekavši da to nije nimalo lako kao i da treba dobro razmisliti.

- Što se tiče datuma formiranja vlade, ako žurimo, kažu sve je isto, kada razmišljamo, onda kažu da je to nekakva igra. Bliži sam onome što javnost misli da je moja druga opcija. Verujem da ćemo imati mlađe i energičnije ljude u vladi. Čeka nas velika borba oko Kosova i Metohije, čeka nas borba za ekonomiju da bi Srbija bila jedna od najuspešnijih zemalja Evrope i sveta - rekao je predsednik.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...