BRNABIĆ: Danas pričaju o izdaji KiM, a zatvorili su tu temu
Foto: Printscreen TV Prva

BRNABIĆ: Danas pričaju o izdaji KiM, a zatvorili su tu temu

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da deo opozicije koji danas optužuje predsednika Aleksandra Vučića za izdaju Kosova čine upravo oni političari koji su u svoje vreme "zatvorili pitanje Kosova i Metohije" i vratili ga iz Ujedinjenih nacija pod okrilje EU.

Brnabić je podsetila i da su upravo oni izdejstvovali da Međunarodni sud pravde kaže da priznanje Kosova nije protivno međunarodnoj pravdi i principima.

"I danas pričaju o Vučiću i izdaji Kosova, a Vučić je svojim diplomatskim umećem i neumornim radom uspeo da vrati tu temu za pregovarački sto", naglasila je premijerka.

Kako je dodala, danas niko - ni Nemačka, ni Francuska ni druge zemlje, ne misle da je kosovsko pitanje zatvoreno pitanje, što su, kako je navela, Dragan Djilas, Vuk Jeremić i ostali u svoje vreme uradili.

"Imali smo od gospođe Marinike Tepić optužbu na račun Vlade da mi plaćamo novcem od trgovaca oružja da zemlje povlače priznanje Kosova. Rekli su da je ministar Ivica Dačić prikupio pare i javno mu postavila pitanje da li je zloupotrebio službeni položaj. To je bila glavna tema albanskih medija na Kosovu i Metohiji. Nisam mogla da verujem šta govore i kakvo oružje, pri tom lažno, daju ljudima da se bore protiv Srbije", istakla je premijerka.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track