ZORANA MIHAJLOVIĆ POBESNELA! NE DA FOTELJU, PA VIKALA U KABINETU: Ovo je glupost, ne dam da mi dele ministarstvo!
Foto: Ana Paunković

želi još jedan mandat

ZORANA MIHAJLOVIĆ POBESNELA! NE DA FOTELJU, PA VIKALA U KABINETU: Ovo je glupost, ne dam da mi dele ministarstvo!

Politika -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pobesnela je kad je čula za mogućnost da se resor koji vodi razdvoji, odnosno da se podeli na dva dela: građevinarstvo i infrastrukturu, i saobraćaj i telekomunikacije, saznaje Kurir.

Zbog toga je, po svoj prilici, krenula u odbranu svoje fotelje, grčevito se boreći da dobije još jedan mandat, i to na istoj poziciji, priča naš izvor.

Inače, ukoliko bi došlo do razdvajanja ministarstava, kako je Kurir pisao, kao mogući naslednik Mihajlovićke na toj funkcijie pominjao se Marko Blagojević, aktuelni direktor Kancelarije za javna ulaganja. To se ministarki nikako nije svidelo.

Drama u kabinetu

- Kad je Zorana čula da je plan da se obim njenog resora smanji, bukvalno je pobesnela! Vikala je u kabinetu, govorila da je ta ideja čista glupost i najbližim saradnicima rekla: "Ne dam da mi dele ministarstvo." Nije sporila da je resor preobiman, ali je hvalila sebe i tvrdila da je sposobna da se s tim nosi. Zatim je nabrajala šta je sve uradila, tvrdeći da niko ne može da joj ospori uspeh. Ozbiljno se nada da će ostati na ovom mestu i krenula je u kampanju u kojoj priča da je najbolje da resor ostane celovit - priča naš izvor.

O ovome je Mihajlovićeva juče i otvoreno govorila u televizijskom gostovanju, ne propustivši priliku da nahvali svoj rad.

Otvorena preporuka

- Gledajući težak i ozbiljan resor koji vodim, mislim da sam zajedno sa svojim timom dala sve od sebe i da smo napravili dobre rezultate. Mislim da ovaj resor ne treba deliti, jer su usko povezane oblasti, ali sve je na stolu - rekla je ona i nabrojala sve velike projekte koji su urađeni tokom njenog mandata.

foto: Fonet/Božidar Petrović

Profesor na Fakultetu političkih nauka Zoran Stojiljkoivć kaže da sastav vlade, kao i struktura ministarstava, zavisi pre svega od koalicionog aranžmana. Navodi da je pojavljivanje ministarke Mihajlović u medijima sa ovakvim izjavama pokazatelj da se zalaže za još jedan mandat.

- Prilikom formirana vlade će se očito ići u širi koalicioni sastav i biće jedan broj članova iz tzv. sveta eksperata. Pojavljivanje gospođe Mihajlović u medijima i zalaganje za postojeću strukturu vlade jeste neka vrsta potvrde da želi, i da ima šanse da se opet pojavi u tom sastavu. I taj širi okvir ministarstva koje vodi je nešto za šta se ona zalaže, ali će konačnu odluku doneti predsednik Aleksandar Vučić - zaključuje profesor Stojiljković.

Soliranje

Podsetimo, Mihajlovićeva je u javnosti poznata kao neko ko "solira" u odnosu na SNS, stranku u čijem je Predsedništvu, ali i ima otvorena neslaganja sa stranačkim kolegama. Više puta je bila na tapetu narodnom poslaniku SNS Vladimiru Đukanoviću, ali smo bili svedoci i neslaganja s premijerkom Anom Brnabić. Podsetimo, u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ima čak devet sektora, sedam državnih sekretara, sedam pomoćnika ministara.

foto: Marina Lopičić

Zorana Mihajlović

Moje ministarstvo je institucija

Na pitanje da li se na ovaj način preporučuje i da li je reagovala burno nakon objave o potencijalnom razdvajanju, ministarka Mihajlović odgovara: "Svašta. Ali baš svašta."

Podseća da je ministarstvo u ovoj strukturi predložio i napravio lično predsednik Aleksandar Vučić i da je, kako kaže, to bio dobar potez.

Tvrdi da nema nameru da se preporučuje, ali da su joj preporuka rad i rezultati.

- I svaka mu čast jer je tačno video gde su problemi u realizaciji projekata. To je bio njegov predlog i pokazalo se kao ispravno jer je ovakav resor dao rezultate. A oko toga ko će biti ministar, to je manje bitno. Ovo ministarstvo je ozbiljna institucija, ali je uspostavljen sistem i zbog toga može da ga vodi svako ko ume da upravlja projektima. Nije ovo Zoranino, niti bilo čije drugo ministarstvo, već građana Srbije, i uspostavljeno je da bude efikasno i da rezultate - kaže Mihajlovićeva.

Kurir.rs/Silvija Slamnig

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track