BRATISLAV JUGOVIĆ: Vučić je godinama temeljno stvarao dobre pregovaračke pozicije za KiM
Foto: Ana Paunković

Ne pristaje na pritiske

BRATISLAV JUGOVIĆ: Vučić je godinama temeljno stvarao dobre pregovaračke pozicije za KiM

Politika -

Narodni poslanik SNS Bratislav Jugović kaže da je Vučić pre odlaska u Vašington svoju pregovaračku poziciju osnažio uspešnom, ali i veoma napornom diplomatskom misijom iz predhodnih godina.

- Oko 17 država je povuklo svoje priznanje kosovske nezavisnosti, dok je u Čileu delegacija predvođena ministrom Nebojšom Stefanovićem izdejstvovala da se veliki broj država koje su priznale kosovsku nezavisnost usprotivi da takozvano Kosovo postane članica Interpola. Vučić je godinama unazad vrlo temeljno stvarao pregovaračku poziciju koja obesmišljava svaku vrstu pritisaka da Srbija prizna nezavisnost Kosova. Zbog toga Aleksandar Vučić u Vašingtonu ima status nezaobilaznog partnera, kada je reč o uspesima međunarodne politike na Balkanu - kaže Jugović.

foto: Dragan Kadić

Navodi da su svi u regionu već naučili da praštaju Srbiji uspehe, zato što im se, kako kaže, to isplati.

- Samo Dragan Đilas ne može da oprosti Vučiću uspehe Srbije na međunarodnom planu. Svoje frustracije od Vučićevih uspeha tajkun Đilas iskazuje kroz besmislena saopštenja svog potrčka Boška Obradovića, koji je u koaliciji sa potpisnicima uvođenja kosovskih carina Srbima na Kosovu i Metohiji, granica između centralne Srbije i naše južne pokrajine, i autorima pitanja Međunarodnom sudu o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti i izmeštanja odlučivanja o Kosovu i Metohiji iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju gde je situacija daleko nepovoljnija po Srbiju. Pa ima li veće tragikomedije? - zaključuje Jugović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja