LUKA PETROVIĆ OTKRIO KAKO JE ĐILAS TROŠIO GRADSKI NOVAC: Gospodine Đilase, u laži su kratke noge!
Foto: Kurir

Sekretar Sekretarijata za investicije

LUKA PETROVIĆ OTKRIO KAKO JE ĐILAS TROŠIO GRADSKI NOVAC: Gospodine Đilase, u laži su kratke noge!

Politika -

Sekretar Sekretarijata za investicije Beograda Luka Petrović otkrio je kako je bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas trošio novac iz gradskog budžeta dok je bio na čelu glavnog grada.

- Gospodine Đialse, do sada je trebalo da naučite da su u laži kratke noge. Mučno mi je što moram na bilo koji način da vam se obraćam, jer ste vi najveći politički profiter kojeg je ova naša Srbija imala, ali zarad istine, zbog naših građana moram da odgovorim na vaše neznanje, jeftinu manipulaciju i laži koje ste danas izneli - kaže Petrović.

Rekonstrukcija poteza od Ruzveltove do Tadeuša Košćuška, navodi, ne košta 27,6 milliona evra, nego 20 miliona evra.

- Samo ste tu slagali za 7,6 miliona evra. Šta vas briga, to vama ne predstavlja veliki novac jer ste samo na rekonstrukciji Bulevara Kralja Aleksandra oštetili budžet grada za 6 miliona evra ( 642 miliona dinara ), dodelivši ugovor drugoplasiranoj firmi - navodi on.

Petrović podseća da je zbog toga uhapšen gradski menadžer Aleksandar Bjelić, i Đilasov najbliži saradnik.

foto: Ana Paunković

- Gospodine Đilase, površina obuhvata radova, potez od Ruzveltove do Tadeuša Košćuška je 93.880 metara kvadratnih, a Bulevara Kralja Aleksandra 91.250 metara kvadratnih. Drugo, gospodine Đilase, cena radova na Bulevaru je 1,672.203.353,23 dinara ali ste zaboravili da kažete jednu jako bitnu stvar -da je učešće grada Beograda kroz radove javnih komulanih preduzeća iznosio 444.951.040,37 dinara pa na kraju ispada da vas je rekonstrukcija koštala 19.992.015,05 evra - kaže Petrović.

Za razliku od Bulevara Kralja Aleksandra gde su postavljene behaton ploče debljine 6 cm, dodaje da je sadašnja vlast postavila granitni kamen debljine 8cm. Samo na tome je, kako kaže, razlika oko 2,5 miliona evra.

foto: Marina Lopičić

- Mi smo želeli što veći kvalitet za naše građane. E ovo je jedina istina! Gospodine Djilase, podsetimo nase građane da ste za vreme dok ste obavljali tri državne funkcije vi i vaše kompanije stekle prihod od 619 miliona evra i neto dobit od neverovatnih 105 miliona evra. Gospodine Đilase, zar vas nije sramota kad prijavite vašu imovinu veću od 24 miliona evra ( 24.375.347 ). Kada imate 1.649 metara kvadratnih nekretnina, kada vozite automobile koji vrede preko 100.000 evra. Gospodine Đilase, mržnja, pakost prema svemu što radi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka je jedino što vas pokreće - navodi Petrović.

Podseća da je bivši gradonačelnik, kako kaže, maltretirao radnike, uništavao gradilišta, pretio vešalima, nasilno upadao 16. aprila u RTS, a 17. marta nasilno pokušao da uđe u Predsedništvo, a zatim opet 10. avgusta 2019. godine sa ciljem da preuzme vlast. Ističe da se vlast u Srbiji ne dobija na ulici, nego na jedino ustavom propisan način, a to je na izborima.

- Tu ste svesni da narod ne može očima da vas vidi. Gospodine Đilase, sa zadovoljstvom ćemo vam odgovarati na sve vaše laži i pokušaj manipulacije. Srbija i Beograd će nastaviti da napreduju i razvijaju se, koliko god to vi pokušavali da sprečite, jer pristojna, moderna i odgovorna Srbija će uvek pobediti - zaključio je Petrović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track