PALMA O SPORAZUMU U VAŠINGTONU: Vučić je i politički i ekonomski odbranio Srbiju
Foto: Dado Đilas

JEDAN OD NAJVAŽNIJIH TRENUTAKA U SRPSKOJ ISTORIJI

PALMA O SPORAZUMU U VAŠINGTONU: Vučić je i politički i ekonomski odbranio Srbiju

Politika -

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da je današnje potpisivanje sporazuma u Vašingtonu jedan od najvažnijih događaja u srpskoj istoriji.

"Od 1978. godine, kada je bivši jugoslovenski predsednik Josip Broz Tito posetio Vašington i sastao se sa tadašnjim američkim predsednikom Džimijem Karterom, danas potpisan ekonomski sporazum koji su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik SAD Donald Tramp jedan je od najvažnijih događaja u srpskoj istoriji“ izjavio je Dragan Marković Palma.

On dodaje da je "Vučić i politički i ekonomski odbranio Srbiju".

"Srbija danas ima najbolje odnose sa SAD od Tita. Srbija je nekada imala predstavnike koji su potpisivali sve što im se stavi na sto i nisu ni čitali dokumenta. Vučić je pročitao svaki zarez, a ne svako slovo, i u krajnjem dokumentu nije se našla tačka o pokušaju, kako je bilo navedeno 'međusobnog priznanja', što je od suštinskog značaja za Srbiju. Sve tačke postignutog sporazuma su povoljne za Srbiju“ rekao je Marković.

Palma smatra da je Vučić imao težak zadatak u Vašingtonu.

"Nije bilo lako odbraniti politički i ekonomski Srbiju u državi koja je među prvima priznala nezavisnost takozvanog Kosova i čija je bivša vlast sponzorisala kosovske Albance. Predsednik SAD Donald Tramp i njegova admimistracija, zahvaljujući Aleksandru Vučiću, shvatili su na najposredniji način ko je ko između Beograda i Prištine. Velki dan za Srbiju“, poručio je predsednik Jedinstvene Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track