MILOŠ VUČEVIĆ: Istorijski dan, pobedila je hrabrost najboljeg od nas
Foto: Privatna Arhiva

sporazum

MILOŠ VUČEVIĆ: Istorijski dan, pobedila je hrabrost najboljeg od nas

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević rekao je da je današnji sporazum postignut u Vašingtonu "istorijski dan za Srbiju", koja je "ponosna na svog predsednika Aleksandra Vučića".

"Ovo je istorijski dan za Srbiju! Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Vašingtonu je potpisao bilateralni sporazum sa predsednikom SAD Donaldom Trampom o sveobuhvatnom planu za normalizaciju ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine. A samo dan ranije, delegacija nepriznate države Kosovo pokušala je da podmetne „kukavičje jaje“ pod tačkom 10. prve verzije sporazuma, što je predsednik Vučić bezuslovno odbio! Uradio je ono što je i obećao građanima Srbije, a na čemu se temelji njegova politika od koje nije ustuknuo od 2012. godine, iako je nebrojeno puta bio izložen brutalnim napadima i pritiscima da prihvati nametanje nezavisnosti Kosova i Metohije. Još jednom je tome rekao – ne! I danas u Beloj kući, predsednik Vučić nije prihvatio nijedno slovo koje se protivi našim nacionalim interesima", rekao je Vučević u pisanoj izjavi i dodao.

- Kao prvi predsednik Srbije koji se sastao sa jednim američkim predsednikom, predsednik Vučić je napravio veliki iskorak iz onoga što smo do sada imali u odnosima Beograda i Prištine, i još veći ekonomski iskorak značajan ne samo za Srbe i Albance, već i za budućnost celog regiona. Pobedila je državnička mudrost, politička hrabrost i patriotizam najboljeg od nas, našeg predsednika Aleksandra Vučića, koji je danas celom svetu pokazao kako se bori za budućnost svoga naroda i svoje zemlje. Srbija je sporazumom koji je potpisala sa SAD pokazala da je konstruktivan partner, da je isključivo okrenuta očuvanju mira i stabilnosti, ekonomskom razvoju i budućnosti, uz očuvanje srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji. Ulaganje američkog kapitala i ubrzanje inicijative "mini šengen" koju je pokrenuo sam predsednik Vučić za stvaranje slobodnog protoka robe, ljudi, usluga kapitala, a kojoj će pristupiti i Priština, kao i ubrzana izgradnja moderne infrastrukture, puteva i pruga, i brojne druge životne stavke u sporazumu na koji su zajednički stavili potpise dvojica predsednika Aleksandar Vučić i Donald Tramp, garant su naše budućnosti. Ovo je veliki dan za Srbiju! Srbija je ponosna na svog predsednika Aleksandra Vučića - navodi Vučević.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track