DARKO GLIŠIĆ: Pobeda u Šapcu Vučiću na poklon, znam da će mu bar za trenutak olakšati muke
Foto: Zorana Jevtić

LOKALNI IZBORI

DARKO GLIŠIĆ: Pobeda u Šapcu Vučiću na poklon, znam da će mu bar za trenutak olakšati muke

Politika -

ŠABAC - Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić izjavio je u subotu uveče, nakon obrađenih 26 od 27 biračkih mesta na ponovljenim lokalnim izborima u Šapcu, da je ta stranka osvojila 51 odsto glasova i da neće imati manje od 37 mandata, a pobedu u tom gradu posvetio je predsedniku Srbije i SNS-a Aleksandru Vučiću.

On je istakao da je ponosan na politiku koju vodi Vucič, koji se, kako kaže, kao lav bori da od nemogućeg napravi moguće i poručuje da će Srbija biti moderna evropska zemlja.

Srbija će napredovati, kao i što će Šabac od večeras napredovati, dodao je Glišić.

“Ovu pobedu posvećujem našem predsedniku, znam da će mu bar za trenutak olakšati muke i borbu koju je imao u Vašingtonu i koju će imati u Briselu kao poklon za sve što je uradio za zemlju”, rekao je Glišić.

On je dodao da očekuje da GIK poništi izbore, ali ističe da je izborna volja sada još očiglednija nego što je bila u junu.

foto: Zorana Jevtić

Glišić je novinarima rekao da “Šabac nije pao” kao što je to ocenila evroparlamentarka Tanja Fajon, jer, kako kaže, “ne može da padne niže od onoga na kojim granama je bio”, te poručio da je Šabac od večeras oslobođen tiranije.

On je “pozdravio” Tanju Fajon, koja, kaže, u Šapcu, želi da sačuva “ogoljenu diktaturu” i veruje da će joj izborni rezultat noći učiniti besanim, ali SNS poručuje tek planira da pobeduje.

“Neće narod u Šapcu više ni Zelenovića ni Dušana Petrovića”, rekao je Glišić i zahvalio svim clcanovima SNS koji su, kaže, trpeli različite pritiske i poniženja, a ostali dostojanstevni.

On je naveo da je lista Nebojše Zelenovića “Šabac je naš” osvojila 27 odsto, kao i da će posle brojanja glasova na još jednom biračkom mestu biti poznato da li će i Metla preći cenzus.

“Kako god, lista SNS ne može da ima manje od 37 mandata ni u jednoj varijanti”, rekao je Glišić novinarima ispred sedišta SNS u Šapcu i ocenio da su izborni uslovi bili najgori od početka parlamentarizma.

Kaže da njihovim članovima biračkih odbora nije bilo dozvoljeno da učestvuju u izbornom procesu, da su bili šikanirani i ponižavani, kao i da je bilo pokušaja da im sipaju nešto u piće kako bi se uspavali ili sami napustili biračko mesto.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track