isplivao snimak

POKUŠAJ KRAĐE GLASOVA U ŠAPCU!? Zelenovićev aktivista prebacio džakove sa listićima u svoj automobil! (VIDEO)

Politika -

Ponovljene lokalne izbore u Šapcu sinoć je obeležio svojevrstan skandal, o kom svedoči video snimak do kog je Kurir došao.

Džak sa izbornim materijalom prebačen je u vozilo koje, kako se tvrdi, pripada gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću.

Reč je o glasovima sa biračkog mesta 36 "Ševarice" koje je, nakon završetka glasanja, poneo predsednik biračkog odbora Đorđe Babić ispred Zajedno za Srbiju.

Međutim, na putu prema Šapcu, njegovo vozilo se zaustavilo u selu Mačvanski Pričinović i, kako se čuje na snimku, on je pokušao da prebaci džak sa materijalom u drugi automobil u kom je bio Nikola Tomić, istaknuti aktivista Zajedno za Srbiju. Takođe, prisutni koji su sprečili da automobil sa materijalom ode i koji su čitav događaj snimili, tvrde da je to vozilo upravo Zelenovićevo!

Na snimku se čuje rasprava, međusobne optužbe, a na lice mesta je došla i policija.

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Šapca Aleksandar Pajić potvrdio je da se desio incident kada su pristalice, kako kaže, odlazećeg gradonačelnika Zelenovića pokušale da otmu izborni materijal.

- Na izbornom mestu "Ševarice" Srpska napredna stranka osvojila je 236 glasova, odnosno 21 više nego u junu, dok je za Zelenovića glasalo 195 birača odnosno 70 manje nego u junu. Kada su njegovi predstavnici videli izborni rezultat džak sa izbornim materijalom su pokušali da odnesu automobilom koji pripada odlazećem gradonačelniku Zelenoviću! Nismo im dopustili da odnesu izborni materijal, zaustavili smo vozilo i pozvali smo policiju. Jasno je da će Zelenović sada kada je izgubio da pokuša da obori biračka mesta kako bi se izbori ponavljali unedogled i kako bi još koju nedelju sedeo u fotelji - rekao je Pajić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track