ĐURIĆ: Hoti ponovo laže! Na sastanku ni jedne reči o međusobnom priznanju
Foto: Beta / Miloš Miškov, Youtube Printscreen

razgovori u briselu

ĐURIĆ: Hoti ponovo laže! Na sastanku ni jedne reči o međusobnom priznanju

Politika -

Član delegacije Srbije u dijalogu s Kosovom pod okriljem EU, Marko Đurić optužio je premijera Kosova Avdulaha Hotija da "laže" kada kaže da se na današnjim pregovorima govorilo o međusobnom priznanju.

"Hoti ponovo laže! Na sastanku se nijednom rečju nije pričalo o međusobnom priznanju", napisao je Đurić na Tviteru.

Hoti je posle današnje runde dijaloga u Briselu izjavio da je postignut napredak u "izradi konačnog sporazuma" s Beogradom koji bi trebalo da donese uzajamno priznanje.

"Danas je održan drugi sastanak na visokom nivou sa srpskom stranom kako bi se radilo na opštem, konačnom, pravno obavezujućem sporazumu o potpunoj normalizaciji odnosa, što bi trebalo da dovede do uzajamnog priznavanja", rekao je Hoti.

Đurić, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i šef srpskog ekspertskog tima u briselskom dijalogu, učestvovao je u današnjoj rundi pregovora Hotija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića pod okriljem EU.

Na sastanku čiji su domaćini bili visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, uz Vučića, Hotija i Đurića učestvovao je i šef kosovskog ekspertskog tima Skender Hiseni.

Vučić je posle sastanka rekao da su "suštinski usaglasili" pitanja nestalih i interno raseljenih osoba i ekonomska pitanja i da su otvorili dve nove teme, pitanje Zajednice srpskih opština i finansijskih zahteva koje dve strane ističu jedna prema drugoj.

Đurić i Hiseni će nastaviti razgovore o ZSO 17. septembra, a sledeći sastanak na najvišem nivou planiran je za 28. septembar u Briselu, kazao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track