ČLAN PREDSEDNIŠTVA SNS ALEKSANDAR JOVIČIĆ: Vučić je u Vašingtonu održao lekciju iz diplomatije
Foto: Zorana Jevtić

ČLAN PREDSEDNIŠTVA SNS ALEKSANDAR JOVIČIĆ: Vučić je u Vašingtonu održao lekciju iz diplomatije

Politika -

Po ko zna koji put svedoci smo orkestrirane hajke od strane dela opozicije predvodjene propalim političarima iz prošlosti, koja je usmerena protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, posle njegove briljantne diplomatske utakmice u Vašingtonu - naveo je u saopštenju Aleksandar Jovičić, član Predsedništva SNS.

Đilas, Tadić, Jeremić i njihovi tajkuni i mediji, zajedno sa političarima i medijima u Prištini i delom hrvatskih proustaških medija i organizacija, napadaju sporazum koji je u ime srpske delegacije potpisao Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. To je zapravo najbolji dokaz da je vašingtonski sporazum dokument kojim je Vučić podigao Srbiju za još jednu lestvicu na medjunarodnoj poziciji, a njima srušio kule od laži i iluzija da će se desiti priznanje nezavisnosti Kosova.

Lekcijom iz diplomatije i patriotizma koju je Predsednik Vučić održao u Beloj kući, Đilasu i njegovim tajkunima, izbijen je iz ruku poslednji adut i sada bukvalno nemaju gde osim da histerično napadaju sve što je vezano za posetu Vašingtonu, ne bi li umanjili Vučićev uspeh.

foto: Predsedništvo Srbije

Dok su Đilas, Jeremić i Tadić vladali Srbijom, najveći zagovornik i promoter Kosovske nezavisnosti bile su SAD, a oni nisu uradili ništa da se to promeni. A i zašto bi bilo šta menjali i time ugrožavali svoje pozicije, jer najvažnije je bilo puniti privatne račune i račune firni njihovih tajkuna. Najvažnije je bilo gomilati bogatstvo, a borba za lični profit bila je ispred svake druge, diplomatske i borbe za nacionalne interese.

Danas, kada je svojom politikom Aleksandar Vučić, od najjače svetske sile, koja je insistirala na albanskoj nezavisnosti, napravio partnera koji ravnopravno sa jednom malom Srbijom razgovara u Beloj kući, bez ucena i ultimatuma, tzv. opozicioni lideri, ne biraju sredstva da taj uspeh dezavuišu, ne razmišljajući o posledicama po srpski narod na Kosmetu i ugled Srbije u svetu.

Da imaju i malo morala i ljudske časti Vuk Jeremić, Boris Tadić i Dragan Đilas trebalo bi da se izvinu gradjanima Srbije, jer su oni glavni i isključivi krivci za diplomatske, pa i ekonomske gubitke vezane za Kosovo. Da se izvinu za sve svoje diletantske poteze, od negativnog mišljenja Medjunarodnog suda pravde u Hagu koje je Srbija dobila zahvaljujući njima do ukidanja administrativnih prelaza na Jarinju.

Poslednji koji imaju prava da drže lekciju o Kosovu bilo kome, a ponajmanje Aleksandru Vučiću su oni.

Predsednik Srbije još jednom je opravdao poverenje koje mu je dala većina gradjana Srbije i učinio nas ponosnim jer smo u najmoćnijoj zgradi na svetu, Beloj kući, dočekani kao ravnopravni, dostojanstveni balkanski lideri i partneri SAD.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track