VUČIĆ SA AMBASADORKOM KINE ČEN BO: Srbija nastavlja saradnju s Kinom u svim oblastima
Foto: Instagram Printscreen, Budućnost Srbije

andrićev venac

VUČIĆ SA AMBASADORKOM KINE ČEN BO: Srbija nastavlja saradnju s Kinom u svim oblastima

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa ambasadorkom Kine Čen Bo.

Sastanak je održan u 9 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Vučić je primio danas ambasadorku Kine Čen Bo, obavestio je o razgovorima u Vašingtonu i toku dijaloga u Briselu i istakao da će Srbija čuvati iskreno prijateljstvo sa Kinom i nastaviti da razvija bilateralnu saradnju u svim oblastima, uključujući i oblast telekomunikacija.

Vučić je uputio pozdrave predsedniku Siju i izrazio zahvalnost na političkoj podršci Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

On je u isto vreme potvrdio podršku Srbije politici jedne Kine.

Ambasadorka Čen je istakla da je stav Kine prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova čvrst i nepromenjiv i da će Kina nastaviti sa međunarodnom podrškom Srbiji po tom pitanju.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su se saglasili da projekti na kojima Srbija i Kina zajedno rade, zahvaljujući međusobnom razumevanju i sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, kao i ličnom kontaktu predsednika Vučića i predsednika Sija, dobro napreduju. U isto vreme su razgovarali o budućim projektima u oblasti infrastrukture i saglasili se da se sve pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor dobro odvijaju. Vučić je, i tokom sastanka sa ambasadorkom Čen, ponovio odlučnost Srbije da zadrži vojnu neutralnost.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon sastanaka u Vašingtonu i Briselu, informisao strane partnere o postignutim dogovorima, posebno o sporazumu o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Vučić je o tome juče telefonom razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a potom i sa ambasadorima zemalja Višegradske grupe - Cceška, Poljska, Slovačka i Mađarska.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track