SINIŠA MALI O POVEĆANJU PENZIJA: Rastu po zakonu i po “švajcarskoj formuli” koja je uneta u taj zakon
Foto: Marina Lopičić

tako i treba

SINIŠA MALI O POVEĆANJU PENZIJA: Rastu po zakonu i po “švajcarskoj formuli” koja je uneta u taj zakon

Politika -

Ministar finansija Siniša Mali osvrnuo se na kritike povodom novog povećanja penzija:

"Pre nekoliko dana predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je odličnu vest za naše najstarije sugrađane, i rekao da će penzije od 1. januara 2021. značajno rasti, te da će procenat povećanja biti oko 6%.

[POVEĆANJE PENZIJA] Pre nekoliko dana predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je odličnu vest za naše...

Posted by Siniša Mali on Субота, 12. септембар 2020.

Kako je tom prilikom i napomenuo, penzije će rasti po tzv. “švajcarskoj formuli”, koju smo usvojili izmenom Zakona o PIO fondu.

Ipak, i ovu dobru vest dežurni kritičari pokušavaju da minimiziraju i ospore tako što kažu da se “Vučić hvali rastom penzija, a da one rastu po zakonu”. Pa naravno da rastu po zakonu i po “švajcarskoj formuli” koja je uneta u taj zakon. Tako i treba da bude, tako rade ozbiljne i odgovorne države.

foto: Marina Lopičić

Ali upravo je Vučić inicirao da rast penzija bude regulisan na taj način, i omogućio da plate rastu nikad brže, što samim tim po formuli znači i brži rast penzija.

Upravo je on prethodno inicirao i fiskalnu konsolidaciju, čime smo stabilizovali naše javne finansije. Dakle, nije se “švajcarska formula” pojavila u tom zakonu niotkuda, već je to deo sistemskih promena kojima smo se bavili prethodnih nekoliko godina.

Ponosni smo što će procenat povećanja penzija biti značajan, jer to znači bolji kvalitet života naših najstarijih građana",napisao je ministar finansija Siniša Malina svom Fejsbuk profilu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja