VUČIĆ ODGOVORIO NA POHVALU POMPEA: Srbija nepokolebljiva u borbi za mir i doprinos globalnoj bezbednosti
Foto: EPA/ERIK S. LESSER, Marina Lopičić

BORBA PROTIV TERORIZMA

VUČIĆ ODGOVORIO NA POHVALU POMPEA: Srbija nepokolebljiva u borbi za mir i doprinos globalnoj bezbednosti

Politika -

Srpski predsednik Aleksandar Vučić danas je odgovorio na pohvale američkog državnog sekretara Majka Pompea, a u vezi namere Srbije da proglasi Hezbulah za terorističku organizaciju.

"Sledeći tradiciju časnih predaka, Srbija nastavlja borbu protiv svih pretnji miru, kako unutaar, tako I van naše zemlje. Budite uvereni, dragi prijatelju @SecPompeo, da ostajemo nepokolebljivi u borbi za mir i stabilnost, čime dajemo svoj doprinos sveukupnoj globalnoj bezbednosti", napisao je Vučić.

Pompeo je ranije poručio da je srpski predsednik Aleksandar Vučić napravio odličan potez kada se Srbija pridružila Sjedinjenim Državama, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, u nastojanju da suzbiju aktivnosti Hezbolaha.

foto: Printskrin

"Sjajan potez predsednika Vučića", napisao je Pompeo na tviteru i dodao da se "Evropske operacije Hezbolaha ruše kao domine".

Najava Srbije da će označiti Hezbolah kao terorističku organizaciju pomaže dalje ograničavanje mogucnosti te terorističke grupe da prikuplja sredstva i da deluje u regionu, ocenjuje američki državni sekretar.

(Kurir.rs/R.M./Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track