VULIN SE SASTAO SA AMBASADORKOM NR KINE ČEN BO: Zajednički projekti dobro napreduju, utemeljeni na čvrstim dogovorima
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

zahvalnost za pomoć kine

VULIN SE SASTAO SA AMBASADORKOM NR KINE ČEN BO: Zajednički projekti dobro napreduju, utemeljeni na čvrstim dogovorima

Politika -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Na početku sastanka ministar Vulin je naglasio da će Srbija uvek čuvati iskreno prijateljstvo sa NR Kinom i ocenio da zajednički projekti Srbije i Kine dobro napreduju, utemeljeni na čvrstim dogovorima i ličnom prijateljstvu predsednika i vrhovnih komandanata Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.

Ambasadorka Čen Bo prenela je čvrstu podršku NR Kine očuvanju teritorijalnog integriteta i nacionalnog suvereniteta Republike Srbije. Ministar Vulin je potvrdio da Republika Srbija podržava politiku "jedne Kine“. On je naglasio da je Vlada Republike Srbije usvojila Zaključak o obustavljanju međunarodne saradnje u oblasti odbrane u narednih šest meseci pod strašnim i nezasluženim pritiskom Evropske unije.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

- Republika Srbija je uspela da sačuva vojnu neutralnost, jer smo ubeđeni da je to prava mera odnosa sa svim zainteresovanim stranama – istakao je ministar Vulin.

I ovom prilikom ministar Vulin je izrazio zahvalnost za pomoć koju je NR Kina, u duhu čeličnog prijateljstva dva naroda, uputila Republici Srbiji i Vojsci Srbije u borbi protiv pandemije COVID-19. Ministar Vulin uputio je poziv za posetu ministra nacionalne odbrane NR Kine Srbiji u narednom periodu. Na sastanku je naglašeno zajedničko opredeljenje da saradnja između dve zemlje bude dodatno unapređena.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track