Najnovije vesti

SPECIJALNI POKLON OD PATRIJARHA IRINEJA PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučić se oglasio na Instagramu (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Divno i korisno vreme provedeno u razgovoru

SPECIJALNI POKLON OD PATRIJARHA IRINEJA PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučić se oglasio na Instagramu (FOTO)

Politika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Njagovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom.

Fotografije njihovog susreta objavio je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

- Divno i korisno vreme provedeno u razgovoru sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem, a kompot od kajsija specijalni je poklon njegove Svetosti - napisao je Vučić.

U otvorenom i sadržajnom razgovoru predsednik Vučić je izvestio patrijarha o pregovorima o Кosovu i Metohiji, koji su početkom meseca vođeni u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svetskim državnicima. Reči je bilo i o položaju srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj ali i drugim delovima Bosne i Hercegovine.

Posebna pažnja posvećena je najavi niza ambicioznih pojekata za budućnost Srbije, a Njagova svetost patrijarh je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unaprećenje zdravstvenog sistema i naročito pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Кliničkog centra Srbije u Beogradu. Predsednik je napomenuo da je reč samo o prvoj fazi, te da je u planu rekonstrukcija još 30 opštih bolnica, kao i izgradnja kliničkih centara u Novom Sadu i Кragujevcu. Sastanku su prisustvovali vikarni episkop remezijanski g. Stefan, lični sekretar patrijarha G. Dejan Nakić i generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...