SPECIJALNI POKLON OD PATRIJARHA IRINEJA PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučić se oglasio na Instagramu (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Divno i korisno vreme provedeno u razgovoru

SPECIJALNI POKLON OD PATRIJARHA IRINEJA PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučić se oglasio na Instagramu (FOTO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Njagovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom.

Fotografije njihovog susreta objavio je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

- Divno i korisno vreme provedeno u razgovoru sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem, a kompot od kajsija specijalni je poklon njegove Svetosti - napisao je Vučić.

U otvorenom i sadržajnom razgovoru predsednik Vučić je izvestio patrijarha o pregovorima o Кosovu i Metohiji, koji su početkom meseca vođeni u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svetskim državnicima. Reči je bilo i o položaju srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj ali i drugim delovima Bosne i Hercegovine.

Posebna pažnja posvećena je najavi niza ambicioznih pojekata za budućnost Srbije, a Njagova svetost patrijarh je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unaprećenje zdravstvenog sistema i naročito pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Кliničkog centra Srbije u Beogradu. Predsednik je napomenuo da je reč samo o prvoj fazi, te da je u planu rekonstrukcija još 30 opštih bolnica, kao i izgradnja kliničkih centara u Novom Sadu i Кragujevcu. Sastanku su prisustvovali vikarni episkop remezijanski g. Stefan, lični sekretar patrijarha G. Dejan Nakić i generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track