JOVANOV: Jeremić deli lekcije, a donosio štetu Srbiji
Foto: Marina Lopičić

JOVANOV: Jeremić deli lekcije, a donosio štetu Srbiji

Politika -

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov ocenio je danas da je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, koji, kako kaže, danima deli lekcije iz međunarodnog prava i međunarodnih odnosa, kao šef diplomatije napravio mnogo autogolova, katastrofalnih sporazuma i doneo štetu Srbiji.

Jovanov se pita kako je neko ko za sebe tvrdi da toliko zna uspeo da postigne autogolove za Srbiju, napravi toliko katastrofalnih sporazuma i da interesima države, čiji je bio šef diplomatije, nanese toliko nepopravljive štete.

"Kako se to takav stručnjak, znalac i autoritet našao u središtu međunarodnog korupcionaškog skandala u kome su mu najbliži saradnici, sponzori i prijatelji pohapšeni i izvedeni pred sud, a on postao svedok i potencijalni optuženi", naveo je Jovanov.

Jovanov navodi da Jeremić, koji se predstavlja kao stručnjak i autoritet, svojim "znanjem" nije uspeo da pomogne ni sebi, ni državi koju je predstavljao, "što ili govori koliko je njegovo znanje, ili da je spreman da svesno radi stvari suprotne onome što zna, ako to znači nekakvu korist".

"Vreme je da se ova dilema razreši i da svakome u Srbiji bude nedvosmisleno jasno da li je Jeremić zaista stručnjak koji je svesno, namerno i suprotno svom znanju pravio štetu svojoj državi i zašto je to radio, ili da nije nikakav stručnjak, već samo narcisoidni diletant, čije je nepoznavanje međunarodnog prava i međunarodnih odnosa jednako nepoznavanju Njutnovih zakona, koje je svojevremeno pokazao, iako je na Kembridžu diplomirao fiziku", naveo je Jovanov.

Kaže da, ako je Jeremić namerno pravio šstetu Srbiji, mora da odgovara, a da u suprotnom treba da prestane da "zamajava" narod svojim besmislenim analizama.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track