ĐURIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU OTKRIO DETALJE IZ BELE KUĆE: Albanci su kasnili 20 minuta, a onda je usledio poziv ka Prištini
Foto: Kurir

RAZGOVORI U vašingtonu

ĐURIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU OTKRIO DETALJE IZ BELE KUĆE: Albanci su kasnili 20 minuta, a onda je usledio poziv ka Prištini

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su na razgovorima uoči sporazuma u Vašingtonu bili veliki pritisci na našu stranu, ali da je na kraju deo albanske delegacije smatrao da ne treba da prihvate sporazum.

"Albanci su kasnili oko 20 minuta zbog neslaganja u svom timu, a nezvanično smo saznali da je jedan od članova vladajuće koalicije tamo rekao da to ni po koju cenu ne treba da prihvate. Šta se odna dešavalo i kakvi su telefonski pozivi išli iz Vašingtona ka Prištini to mogu da samo spekulišem", izjavio je Đurić u emisiji Usijanje na Kurir televiziji.

Đurić je poručio premijeru KiM Avdulahu Hotiju da ne računa na priznanje nezavisnosti od strane Srbije

"Ako se zanosite time da ćete da pravite nove sporazume, a da ne ispunite do u slovo što ste preuzeli prema Srbiji, samo ćete da potkopate mogućnost da se o nečemu dogovaramo jer Srbiji ne pada na pamet da prizna vašu nezavisnost. Nego da se vratimo za sto i da vidimo kako da rešavamo probleme običnih ljudi", rekao je Đurić i dodao da je to jedini put ka normalizaciji odnosa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track