VULIN: Ono što je Tadić rekao je vredno prezira, sve bi uradio samo da ga stranci izvuku iz blata
Foto: BETA / Darimir Banda

OSUDA

VULIN: Ono što je Tadić rekao je vredno prezira, sve bi uradio samo da ga stranci izvuku iz blata

Politika -

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da se bivši predsednik Srbije Boris Tadić nedostojno odnosi prema Srbiji u odnosima sa strancima u nadi da će ga vratiti na čelo zemlje.

"Na sarajevskoj televiziji 'Fejs' Boris Tadić se još jednom ponudio da kaže ono što bi malo Srba reklo i ponudi se da uradi ono što niko ko je Srbin ne bi uradio. Napadati Vučića u bošnjačkim medijima a biti u srpskoj politici je vredno prezira. Pričati o Srebrenici a ne tražiti kaznu za klanja Nasera Orića u Bratuncu jadno je koliko i kukavički", rekao je Vulin u saopštenju za javnost.

On je ocenio da se "Tadić nudi strancima, moli da nešto učini i da ga vrate na čelo Srbije, a on će uraditi sve ono što (predsednik Aleksandar) Vučić nije i neće.

"I priznaće Tadić genocid u Srebrenici, nezavisno Kosovo, i pomoći će da se smeni (Milorad) Dodik, i neće pitati šta je sa Srbima u regionu, i neće pitati ništa, a ponudiće izvinjenje za sve, samo da ga iz blata, u koje je sam sebe uveo, podignu i od beznačajnosti operu stranci kada već Srbi tvrdoglavo odbijaju da ga izaberu za bilo šta", naveo je Vulin.

On je istakao da ni "veličina funkcije koju je Tadić obavljao nije mogla da savlada i ukloni komplekse koji su ga obeležili i koji ga i sada vode".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track