VUČIĆ SA AMBASADORKOM UK: Srbija posvećena snaženju političkog dijaloga na najvišem nivou
Foto: Tanjug Zoran Žestić

mnogo mogućnosti za unapređenje svih vidova saradnje

VUČIĆ SA AMBASADORKOM UK: Srbija posvećena snaženju političkog dijaloga na najvišem nivou

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Šan Makleod, koju je obavestio o razgovorima u Vašingtonu i toku dijaloga u Briselu, kao i o narednim koracima usmerenim ka daljem razvoju zemlje i regiona.

Razgovaralo se i o načinima da se konstruktivna saradnja Srbije i Velike Britanije dodatno unapredi, kao i o drugim važnim pitanjima iz oblasti regionalne i međunarodne politike, uz poseban naglasak na dalje razvijanje bilateralnih i trgovinskih veza između dve zemlje.

foto: Tanjug Zoran Žestić

Vučić je ponovio posvećenost Srbije snaženju političkog dijaloga na najvišem nivou, a posebno ekonomske saradnje između Srbije i Velike Britanije.

Takođe je izrazio uverenje da će se trgovinska razmena između dve zemlje povećati, budući da je prema svim izveštajima i ocenama relevantnih međunarodnih finansijskih institucija Srbija među vodećim državama koje su uspele da obezbede izuzetnu investicionu klimu i pravnu sigurnost za strane ulagače.

foto: Tanjug Zoran Žestić

"Srbija je pokazala da je zemlja sa stabilnim finansijskim sistemom, snažnom ekonomijom i ozbiljnim projektima koji na najbolji način povezuju sve zemlje regiona, uz čvrsto usmerenje ka poboljšanju kvaliteta života građana", istakao je predsednik Vučić i dodao da je i u tom smislu saradnja sa Velikom Britanijom, posebno u kontekstu povećanja broja investicija, od izuzetnog značaja za Srbiju i ceo region Zapadnog Balkana.

Ambasadorka Makleod je izrazila interesovanje za rezultate sastanaka u Vašingtonu i Briselu, kao i inicijative Srbije usmerene ka očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

foto: Tanjug Zoran Žestić

Ona je dodala da je uverena da postoji prostor za povećanje britanskih investicija u Srbiji, kao i bilateralne trgovinske saradnje, pogotovo imajući u vidu da je program Britanske vlade (UK Export Finance) namenjen podršci infrastrukturnim projektima u Srbiji - udvostručen i iznosi 4 milijarde funti.

Predsednik Vučić je još jednom istakao svoju posvećenost politici mira i saradnje u regionu i izrazio zahvalnost Ujedinjenom Kraljevstvu što učešćem u Berlinskom procesu podržava razvoj Zapadnog Balkana. On je takođe zahvalio na tome što Velika Britanija, bez obzira na izbor da napusti Evropsku uniju, podržava ulazak Srbije u EU i nastavak neophodnih reformi na evropskom putu.

Dvoje sagovornika su se saglasili da dve zemlje imaju još mnogo mogućnosti za unapređenje svih vidova saradnje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track