ZVANIČNICI SPECIJALNOG SUDA KOD OVK VETERANA Preuzeli dosijea i predlog optužnica protiv Tačija i Veseljia
Foto: Profimedia, EPA/ VALDRIN XHEMAJ

ZVANIČNICI SPECIJALNOG SUDA KOD OVK VETERANA Preuzeli dosijea i predlog optužnica protiv Tačija i Veseljia

Politika -

PRIŠTINA - Zvaničnici Specijalnog suda stigli su danas u kancelarije Organizacije ratnih veterana tzv. OVK da bi preuzeli dosijee, koje je ovoj organizaciji danas, treći put u poslednjih nekoliko nedelja dostavila anonimna osoba.

Predsednik te organizacije Hisni Gucati rekao je da se u tim dosijeima pominju dobro poznate ličnosti.

Organizacija veterana OVK na konferenciji za štampu objavila je da je i danas neko dostavio nove dosijee, a kako je napomenuo potpredsednik te organizacije Nasim Haradinaj među tim dosijeima nalaze se i predlozi optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljia, prenosi Gazeta Ekpres.

Predsednik ORV OVK Hisni Gucati rekao je da se u pristiglim dokumentima pominju razna imena, "za koje nismo ovlašćeni da ih spominjemo", dok je njegov zamenik Nasim Haradinaj potvrdio da se u dosijeima nalaze prerdlozi optužnica za bivše vodeće ličnosti OVK.

"Govorimo o sumnjama, o podizanju optužnica, o optužnicama koje će se tek podizati. Svaki dokument koji nam dođe mi ćemo objaviti. To je predlog optužnice za Hašima Tačija, Azema Silju, Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija, Kadrija Veseljija. Takođe se pominje i Džavit Haljiti, ali i veliki broj mesta na Kosovu", rekao je Haradinaj, koji je dodao i da je osoba koja je danas, po treći put, dostavila tajne dosijee, ostavila i poruku da će sledeći put doneti i CD sa dokumentima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track