NOVA ERA U ODNOSU SRBIJE I SAD ZAHVALJUJUĆI VUČIĆU I TRAMPU Boler: DFC odvojio milione dolara za projekte u našoj zemlji
Foto: Zorana Jevtić

BOLER POSLE SASTANKA SA VUČIĆEM I BRNABIĆ

NOVA ERA U ODNOSU SRBIJE I SAD ZAHVALJUJUĆI VUČIĆU I TRAMPU Boler: DFC odvojio milione dolara za projekte u našoj zemlji

Politika -

Izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC Adam Boler izjavio je da je dolazak predstavnika šest američkih vladinih agencija u Srbiji znak snažnih odnosa Srbije i SAD.

Boler je na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić rekao da je DFC odvojio milione dolara za projekte koji se sada procenjuju, navodeći da je tehnički tim tu već nekoliko dana i da je imao desetine sastanaka sa privatnim sektorom i predstavnicima firmi.

1 / 9 Foto: Zorana Jevtić

Kad je reč o političkom tempu, Borel kaže da ne treba izgubiti iz vida da je nastupila nova era u odnosima Srbije i SAD i da su to doneli predsednici Srbije i SAD Aleksandar Vučić i Donald Tramp, kao i specijalni izaslanik Ričard Grenel.

On je kao primer naveo činjenicu da je delegacija SAD pre dolaska u Beograd bila i u Atini, na razgovoru sa premijerom Grčke, koji je, kako navodi Borel, mnogo vremena odvojio pričajući o energiji i mogućnostima partnerstva sa Srbijom.

"Ne mislim da bi se stiglo do te tačke u razgovoru da nije potpisan sporazum u Beloj kući", rekao je Borel i dodao da će se američka delegacija posle Beograda sastati i sa Benjaminom Netanjahuom u Izrealu.

On je istakao da sada postoji jedan novi, jak odnos između Srbije i SAD.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja