VUČIĆ NA PROMOCIJI POLAZNIKA OSNOVNE POLICIJSKE OBUKE U MAKIŠU: Izabrali ste časno i divno zanimanje, posebni ste
Foto: Kurir TV

PRATITE NA KURIRU

VUČIĆ NA PROMOCIJI POLAZNIKA OSNOVNE POLICIJSKE OBUKE U MAKIŠU: Izabrali ste časno i divno zanimanje, posebni ste

Društvo -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanoj promociji 23. i 24. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku u Nastavnom centru "Makiš".

Polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku stupiće danas u redove Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon završene devetomesečne obuke, saopštio je MUP.

Na početku svečanosti izvedena je himna Republike Srbije.

foto: Kurir TV

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozdravio je polaznike.

- Kada pogledam ove redove, njihove kolege svakodnevno štite građane Srbije, prva reč koja mi padne na pamet je poverenje. Zato vam hvala što ste odabrali da služite svom narodu - istakao je ministar.

foto: Kurir

On se zahvalio predsedniku Vučiću na podršci koju pruža policiji.

Promociji prisustvuje i premijerka Ana Brnabić.

foto: Kurir TV

Direktor policije Vladimir Rebić uručio je rešenja o nagrađivanju polaznicima 23. i 24. klase.

1 / 6 Foto: Kurir

Prvorangirana polaznica 23. klase Centra za osnovnu policijsku obuku obratila se prisutnima.

foto: Kurir

Potom je polaznike pozdravio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Neću da čitam govor. Iako ste svojim roditeljima i najbližima tek devojke i mladići, ne smete tako da se osećate. Pred vama su ozbiljni, teški i odgovorni zadaci. Morate na sebe da preuzmete odgovornost koju niste imali do sada. Izabrali ste časno i divno zanimanje, jer ste stali uz svoju državu. Od danas vi ste i de facto i de jure ljudi koji brinu o svojoj Srbiji. Nema nema nikog ko može da kaže da mu je preče i veća obaveza da brine o Srbiji. Zato ste posebni - rekao je predsednik.

foto: Kurir

On je ukazao da je u Srbiji najlakše za sve kritikovati državu, jer je bez obzira koliko puteva i pruga je izgrađeno, ili koliko neko ne plati porez, uvek najlakše biti protiv države, dok su pripadnici policije ti koji moraju uvek da budu uz svoju državu.

- Vi ćete uvek morati da trpite, u vas će građani uvek imati povererenja, ali nećete biti omiljeni - rekao je Vučić.

foto: Kurir

On je istakao da je na državi da pomogne, da svi oni budu ponosni na sebe i da obezbedi bolji život.

- Znajte da ste uradili pravu stvar. Na nama je da pomognemo da možete da budete ponosni na sebe. Nastavićemo sa poboljšanjem standarda pripadnika MUP - poručio je predsednik.

foto: Kurir

- Beskrajno vam hvala na ljubavi koju pružate našoj zemlji - rekao je predsednik i poželeo svim polaznicima uspešne karijere.

foto: Kurir TV

Promociji budućih policajaca prisustvuju i njihove starije kolege iz posebnih jedinica policije Policijske brigade, Žandarmerije, Interventne jedinice 92 i Helikopterske jedinice MUP-a.

1 / 30 Foto: Kurir

Oni izvode više pokaznih vežbi.

foto: Kurir TV

Pevač Dušan Svilar izveo je numeru "Pukni zoro" uz pratnju orkestra policije.

Predsednik Vučić se još jednom obratio građanima, gde je govorio o aktuelnim političkim temama u Srbiji. Vučić je najavio da danas putuje u Trusku, gde će razgovarati sa predsednikom te zemlje Redžepom Tajipom Erdoganom.

- Ne moram da kažem koliko su važni razgovori sa turskim predsednikom danas - rekao je Vučić novinarima nakon svečane promocije novih pripadnika policije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track