UPAD SPECIJALACA EULEKSA USRED PRIŠTINE Maskirani i naoružani! Akcija u prostorijama terorističke OVK, Gucati izveden sa lisicama
Foto: Facebook Printscreen

UPAD SPECIJALACA EULEKSA USRED PRIŠTINE Maskirani i naoružani! Akcija u prostorijama terorističke OVK, Gucati izveden sa lisicama

Politika -

PRIŠTINA - Specijalci Euleksa, maskirani i naoružani automatskim puškama, upali su u kancelarije organizacije koja okuplja veterane takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), javljaju prištinski mediji.

Pripadnici Euleksa pokrenuli su ovu akciju 24 časa nakon što je u Specijalni sud u Hagu za zločine OVK odveden prvi optuženi pripadnik OVK, nekadašnji lokalni komandant i jedan od šefova obaveštajne službe Salih Mustafa.

Prethodne nedelje, nepoznati mladić je u tri navrata doneo u kancelarije veterana OVK dokumente iz arhiva Specijalnog suda.

Posle jučerašnjeg hapšenja nekadašnjeg starešine u operativnoj zoni Lab i šefa obaveštajne službe Saliha Mustafe, prištinski mediji najavili su nova hapšenja optuženih pred Specijalnim sudom za zločine OVK.

Hisni Gucati izveden sa lisicama iz prostorija veterana OVK

Predsednik Udruženja veterana tzv.OVK Hisni Gucati izveden je danas sa lisicama na rukama iz prostorija tog udruženja u Prištini. Kako prenosi prištinska Gazeta ekspres, on je uhapšen u prostorijama Udruženja. Navodi se da razlog njegovog hapšenja još uvek nije poznat. Portal Reporteri prenosi da se očekuje da on bude prebačen u pritvorsku jedinicu u Hagu.

Malo posle 11 sati oko 50 pripadnika Euleksa upalo je u prostorije Udruženja sa automatskim puškama. Oko prostorija okupili su se pripadnici udruženja, građani, a prostor obezbeđuje Kosovska policija. Sekretar udruženja Faton Klinaku tokom dešavanja vređao je pripadnike kosovske policije koji su nadgledali raciju Euleksa. Pre toga, on je rekao da je Euleks sproveo protivpravnu raciju, kao i da ukoliko vlasti u Prištini ne budu reagovale kako bi se sprečile ova i slične akcije Specijalnog suda, veterani OVK će morati da "se bore protiv njih, kao što su protiv Jugoslavije".

(Kurir.rs/Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track