STEFANOVIĆ: Pored svih laži koje su plasirali Đilas i njegovi sateliti, niko u Novom Sadu iz redova opozicije nije uhapšen
Foto: Facebook

STEFANOVIĆ: Pored svih laži koje su plasirali Đilas i njegovi sateliti, niko u Novom Sadu iz redova opozicije nije uhapšen

Politika -

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Nebojša Stefanović izdao je saopštenje povodom lažne vesti koja je plasirana, o navodnom hapšenju u Novom Sadu.

„Pored svih laži koje su plasirali Dragan Đilas i njegovi sateliti, niko u Novom Sadu iz redova opozicije nije uhapšen, niti je policija preduzimala bilo kakve protivpravne radnje.

To što Dragan Đilas i Bora Novaković misle da je njihova pljačka Novosađana jedini dozvoljeni biznis, ne znači da tako misli većina građana Srbije i ne znači da će to ikada biti dozvoljeno bilo kome ponovo.

I Bora Novaković i Dragan Đilas, ali i svi drugi građani Srbije moraju da sa sobom nose svoju ličnu kartu i da je pokažu kada to zatraže pripadnici policije. Vladavina prava podrazumeva da pravo važi jednako za sve, pa će tako važiti i za tajkune i pripadnike bivše vlasti, jednako kao i za svakog drugog građanina, bez obzira na njegovu političku, etničku ili ma koju drugu pripadnost.

Кako je vladavina prava izgledala u vreme Dragana Đilasa i kako je policija postupala prema građanima, zna porodica pokojnog Ranka Panića koga su ubili zato što je imao drugačije mišljenje, ali i porodice mnogih pripadnika policije kojima su se i Đilas i njemu slični iz tog režima obraćali sa: „ Znaš li ti ko sam ja?“ i „Izgubićeš posao, ako ne radiš onako kako ti ja kažem!“.

U tim pretnjama Đilas je ostao dosledan i danas. S tim što su, pored policajaca i građana, danas mete i sudije i tužioci koji ne sude i ne vode postupke onako kako kaže Đilas.

Takođe, iako je predsednik Aleksandar Vučić mnogo puta pokazao izuzetnu uzdržanost i državnički nastup kada je govorio o nama susednim državama, kampanja koja se protiv njega vodi i u Crnoj Gori i u Srbiji prevazišla je svaku meru.

Vučić je, prema njihovom mišljenju, istovremeno kriv i za rušenje i za spasavanje Mila Đukanovića i za postavljanje još uvek neizabrane vlade, kao i za sprečavanje njenog izbora, za uspehe i propast pregovora, za interne sukobe i svađe unutar političke koalicije u drugoj državi, za to kako su se lideri tih koalicija obukli, šta su pomislili, pa i onda kada izgovaraju najgore izmišljotine o njemu.

Iako se nije mešao u unutrašnje stvari druge zemlje, koja se jeste grubo mešala u unutrašnje stvari Srbije priznavanjem takozvane nezavisnosti Кosova, predstavnici bivše vlasti u Srbiji, ali i vlasti i opozicije u Crnoj Gori kao krivca za sve svoje probleme ili nedovoljnu sposobnost vide jedino Vučića, a ne sebe.

Srećom, uveren sam da i građani Srbije i Crne Gore jasno vide ko su oni pod čijom su vlašću živeli teško, pod čijom su vlašću pljačkani, a ko se bori za njihov bolji život, veće plate i budućnost.

U političku situaciju u Crnoj Gori se ne meša, a u Srbiji je jasno da građani apsolutno podržavaju i Vučićevu hrabrost i ekonomski napredak, ali i borbu da naša zemlja ostane nezavisna. Očigledno je to stvar koju Vučiću mnogi ne mogu da oproste.“

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track