Najnovije vesti

DAČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORKU KANADE: Ketlin Čaba istakla da iz Srbije nosi veoma lepe uspomene
Foto: Tanjug/MSP/Ognjen Stevanović

diplomatija

DAČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORKU KANADE: Ketlin Čaba istakla da iz Srbije nosi veoma lepe uspomene

Politika

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Ketlin Čabu i ocenio da je saradnja dve zemlje tokom njenog mandata podignuta na viši nivo, posebno u ekonomskoj oblasti.

Dačić je izrazio zahvalnost ambasadorki Čabi, koja uskoro završava svoju dužnost u Republici Srbiji, na ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Kanade.

Zajednički je ocenjeno da postoji pozitivna dinamika razvoja bilateralnih odnosa poslednjih godina i iskazana je spremnost za revitalizaciju političkog dijaloga na visokom nivou i spremnost za dalje razvijanje partnerskih odnosa.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, ali i da postoji još prostora za jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i povezivanje privreda dveju zemalja.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog činjenice da se stanje izazvano pandemijom popravlja u obe zemlje i da se broj obolelih svakodnevno smanjuje što omogućava postepenu normalizaciju života i ukidanje restriktivnih mera uvedenih tokom pandemije.

Ambasadorka Čaba je još jednom zahvalila ministru Dačiću na svesrdnoj pomoći oko repatrijacije kanadskih državljana tokom pandemije izazvane Kovidom 19.

Ambasadorka Ketlin Čaba istakla je da iz Republike Srbije nosi veoma lepe uspomene i da je zadovoljna realizovanjem nekoliko značajnih, prvenstveno, kulturnih projekata. Šef srpske diplomatije poželeo je ambasadorki Čaba puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...