PREMIJERKA SE SASTALA S MAĐARSKIM AMBASADOROM: Pinter joj uručio rođendansku čestitku Viktora Orbana
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Odlični odnosi Srbije i Mađarske

PREMIJERKA SE SASTALA S MAĐARSKIM AMBASADOROM: Pinter joj uručio rođendansku čestitku Viktora Orbana

Politika -

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Mađarske Atilom Pinterom o daljem nastavku saradnje i unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje.

Ambasador je premijerki Brnabić uručio rođendansku čestitku mađarskog premijera Viktora Orbana, u kojoj je predsednici vlade poželeo puno uspeha na ličnom i profesionalnom planu, naglasivši značaj dobre saradnje Srbije i Mađarske koja počiva na uzajamnom poštovanju i zajedničkom radu, a koja je primer drugima u regionu, saopštila je Vlada Srbije.

foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Premijerka je izrazila zadovoljstvo odličnim odnosima dve zemlje, istakavši kontinuiranu saradnju u brojnim oblastima društvenog života, kao i značaj organizovanja šeste zajedničke sednice dve vlade u narednom periodu, koja bi trebalo da bude održana u Budimpešti.

foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Takođe, Brnabić je zahvalila na pomoći koju je Mađarska uputila Srbiji u vidu značajnih medicinskih sredstava tokom pandemije Kovid-19.

Ona je ukazala i na kontinuirano povećanje robne razmene između dve zemlje, a u prilog tome navedeno je da je u periodu od januara do jula ove godine ostvarena trgovinska razmena u iznosu od 1,018 milijardi evra.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track