Obilazak predviđen za 10 časova

VUČIĆ U BEOGRADU NA VODI: Ponosan sam na naše najveće gradilište, do Svetog Nikole 2021. biće završena kula

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar obilaze završne radove na izgradnji objekta Galerija Belgrade, u okviru projekta Beograd na vodi.

Sa predsednikom Srbije je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kao i ministar finansija Siniša Mali.

- Ovo je naše najveće gradilište, radi oko 200 stranaca iz Turske, Filipina i drugih zemalja, ovde radi ukupno 2.850 ljudi, ponosan sam na ovo što radimo. Ovaj glavni centralni deo je mnogo lep, to je najveći šoping mol u ovom delu Evrope - rekao je Vučić tokom obilaska.

1 / 40 Foto: Ana Paunković

Predsednik je istakao da Beograd postaje svetska metropola i da će moći da privuče veći broj turista.

Vučić kaže da je Srbija najbolja u Evropi kada je reč o stepenu zaraze virusom kovid-19.

- Kada to prevaziđemo, moći ćemo da idemo napred - poručuje predsednik.

foto: Ana Paunković

Vučić je rekao da je srećan kada vidi svoje političke protivnike da šetaju po promenadi, jer to znači da su ga prihvatili.

Komentarišući izgled šoping mola, predsednik je rekao da se objekat prostire na 300.000 kvadrata. Vučić kaže i da građani Srbije vide kako se i koliko gradi Beograd na vodi, i da podrška ovom objektu sve više raste.

foto: Ana Paunković

Predsednik Srbije rekao je da s ponosom ističe da danas ovde radi 2.850 ljudi, od kojih su 200 stranci.

- Hvala Alabaru na fantastičnom radu, vidite da ovo nije gotovo, ali izgleda prelepo. Toranj napreduje, to će biti nova slika Srbije, ne samo Balkana već i jugoistočne Evrope. Ponosan sam na strahovito veliki posao koji je Mohamed Alabar ovde uradio. Zahvalan sam mu što toliko energije i pažnje posvećuje Beogradu - istakao je predsednik.

- To govori i o tome koliko je u pojedinim oblastima potrebno radne snage u Srbiji i koliko je prostora za zapošljavanje, istakao je Vučić.

foto: Ana Paunković

Vučić kaže da je ponosan jer ovaj projekat ističe i snagu srpske ekonomije.

- Verujem da ćemo do kraja godine biti prva ili druga država u Evropi po stopi rasta privrede. Nikada, od kada se meri po Evrostatu, Srbija nije bila blizu prvih deset po stopi rasta. Verujemo da će se izboriti za prvo mesto do kraja godine - rekao je Vučić.

On je podsetio da je Srbija u prvom kvartalu ove godine bila prva zemlja u Evropi po stopi rasta, a u drugom kvartalu treća država po stopi rasta.

- Obišao sam svaki glavni grad u Evropi, nigde nema ovako lepo šetalište, zaista sam ponosan na Bepgrad i Srbiju - naglasio je Vučić.

foto: Ana Paunković

Predsednik je rekao da je zamolio Alabara da toranj bude završen pre Svetog Nikole sledeće godine.

- Tražio sam i dogovorio sam se sa Alabarom da pre Svetog Nikole sledeće godine zavrsimo ovaj toranj , što znači za godinu dana i dva meseca najviša zgrada Srbije i Jugoistočne Evrope da bude završena i fenomenalno osvetljena. Moj posao je samo da spremimo dobar vatromet, spremićemo dobar vatromet. To će biti nova slika Srbije, najmoderniji deo ne samo Srbije i regiona, već i cele Jugoistočne Evrope - rekao je Vučić.

foto: Printskrin

Predsednik kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar nakon obilaska se zahvalio svima koji učestvuju u projektu Beograd na vodi, kao i medijima i predsedniku Srbije. On je istakao da u Beograd vredi ulagati.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track