USIJANJE DANA

MILETIĆ I SAVIĆ O FORMIRANJU NOVE VLADE: Sve u zakonskom roku, nema razloga za tenzije, u političkom smislu bez promena (KURIR TV)

Politika -

Od parlamentarnih izbora prošlo je 108 dana. Vlada Srbije još nije formirana. Mediji nagađaju još od izbornih rezultata ko će sedeti u Nemanjinoj 11. Ujedno komentarišu i kakvi su zakonski okviri.

Najavljuje se da će Vlada biti formirana naredne nedelje. Kome je odgovor na pitanje kada će biti vaćan najvažnije - medijima, građanima ili nekom trećem?

Šta kaže zakon kada je formiranje Vlade u pitanju - do kada je krajnji rok?

Gosti Usijanja dana na Kurir televiziji su advokat Predrag Savić i Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije.

Usijanje dana gledajte na KURIR TELEVIZIJI.

foto: screenshot Kurir TV

"Vučić je bio fer kada je najavio da će dugo vagati opcije", rekao je Miletić.

"U političkom smislu ništa se bitno neće promeniti, jer će se formiranjem nove Vlade produžiti kontinuitet, s obzirom na to da je dominantna ista partija, a verovatno će i koalicioni partneri biti isti", naveo je Savić.

"Suština je u kadrovskim rešenjima, a neki ministri nisu opravdali poverenje. I Vučić je tim ministrima stavio do znanja da zna šta su radili", dodao je Miletić i nastavio:

"Predstoji nam ozbilja borba sa korupcijom".

foto: screenshot Kurir TV

"U Srbiji nema motiva kao u Crnoj Gori, gde Milo Đukanović pokušava da što duže ostane na vlasti", podvukao je Savić.

"Čemu ova nervoza? Zakonski rokovi nisu probijeni", zapitao se Miletić.

"Čini mi se da ovoj temi prilazimo relaksirano, nikad nije bilo manje kalkulacija", suprotstavio se Savić Miletićevom mišljenju.

foto: screenshot Kurir TV

"Ako je Zvezda prvak Srbije, zar ne treba da se pojača za Ligu šampiona?", slikovito je Miletić opisao zašto se čeka sa formiranjem Vlade.

"Možda neki potencijalni koalicioni partneri traže više nego što je njihova realna moć", dodao je Savić.

(Kurir.rs/Kurir televizija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track