SINIŠA MALI POSLE SEDNICE PREDSEDNIŠTVA SNS: Jednoglasno podržan Vučićev predlog za mandatara! Predsednik saopštava odluku u 20.00
Foto: Damir Dervišagić

U PONEDELJAK O MINISTRIMA

SINIŠA MALI POSLE SEDNICE PREDSEDNIŠTVA SNS: Jednoglasno podržan Vučićev predlog za mandatara! Predsednik saopštava odluku u 20.00

Politika -

Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali obratio se po završetku sednice tog tela.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić odluku o novom mandataru saopštiće oko 20 sati.

Sednica je održana u sedištu stranke.

"Jednoglasno smo prihvatili predlog Aleksandra Vučića za mandatara nove vlade, koja će, kako je rekao, biti vlada kontinuiteta i nove energije", rekao je Mali.

"Vučić je novom mandataru sugerisao da su rotacije među sadašnjim članovima vlade moguće, ali da želi novu energiju i nova lica", dodao je Mali.

"Tema sednice su bili rezultati prethodne vlade i o tome šta je do sada urađeno, navodeći da nova vlada treba da bude još energičnija i bolja", nastavio je ministar finansija.

foto: Damir Dervišagić

"Naglasak je na onome šta smo uradili po pitanju ekonomskog rasta, borbe protiv pandemije korona virusa, izgradnje bolnica... Naš prioritet za budućnost su još bilji rezultati u okviru ekonomije, više puteva, više pruga, veća vojna i zdravstvena moć'', dodao je Mali.

"Do ponedeljka nova sednica Predsedništva SNS sa konkretnim predlozima za ministre nove Vlade", rekao je Mali.

1 / 14 Foto: Damir Dervišagić

Tema sednice je bila odluka o mandataru. Na osnovu ustavnih ovlašćenja, predsednik Republike predložiće Narodnoj skupštini kandidata za predsednika Vlade, pošto je saslušao mišljenja predstavnika izbornih lista koje su obezbedile ulazak u Skupštinu.

Vučić je najavio da će preporučiti značajnije promene u Vladi nego što se očekuje.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja