SAD JE I ZVANIČNO: Vučić poslao Skupštini Srbije predlog da Ana Brnabić bude premijer!
Foto: Damir Dervišagić

u proceduri

SAD JE I ZVANIČNO: Vučić poslao Skupštini Srbije predlog da Ana Brnabić bude premijer!

Politika -

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, poslao je juče Skupštini Srbije predlog kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije, a što je objavljeno na sajtu "Službenog glasnika". Vučić je za kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije predložio Anu Brnabić, što je dan ranije otkrio javnosti.

- Predlažem Narodnoj skupštini Republike Srbije gospođu Anu Brnabić kao kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije - navodi se u dokumentu, kao i da ova odluka stupa na snagu objavljivanjem u „Službenom glasniku Republike Srbije".

foto: RTS Printscreen, Tanjug Printscreen

Vučić je u obrazloženju svoje odluke naveo da smatra da Brnabićeva poseduje stručne kvalitete za obavljanje pomenute funkcije, ali i da je prethodnom periodu vredno radila, čime je dokazala da je sposobna da se nosi sa svim izazovima.

foto: Prtscr

- Smatram da gospođa Ana Brnabić poseduje stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverila me je da može da obezbedi izbor Vlade. Ukazujem svoje poverenje gospođi Brnabić, imajući u vidu da je u prethodnom periodu vredno i naporno radila, čime je dokazala da je sposobna da odgovori svim izazovima koje sa sobom nosi odgovorna i zahtevna funkcija predsednika Vlade - navodi se u obrazloženju, kao i:

- Cilj je da novi predsednik Vlade Republike Srbije svojim radom i energijom nastavi da čini velike, važne i dobre stvari za našu zemlju, sprovodi dalje reforme realnog i javnog sektora što će obezbediti poboljšanje opšteg poslovnog i investicionog ambijenta, ubrzati put Srbije ka evropskom standardu, a sve u cilju bolje budućnosti svih građana Republike Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track