VEZA LIDERA SSP I JUNAJTED GRUPE: Ćosiću, da li ćeš smeti ovo da pitaš Đilasa!?
Foto: Dragana Udovičić, Beta/Emil Vaš

(NE)PROFESIONALNO

VEZA LIDERA SSP I JUNAJTED GRUPE: Ćosiću, da li ćeš smeti ovo da pitaš Đilasa!?

Politika -


Direktor programa N1 ima priliku da pokaže da je stvarno profesionalan kao što to sam za sebe tvrdi

Ako je dosad i bilo sumnje, sada je definitivno potvrđeno - mediji Junajted grupe Dragana Šolaka su propagandno glasilo lidera Stranke slobode i ptavde (SSP) Dragana Đilasa! Najbolji dokaz za to je činjenica da je Đilas, odmah nakon što je u subotu predstavio deo novog programa SSP "Imamo plan", postao glavni sagovornik i udarna vest na televizijama i portalima N1 i Nova S, koji rade pod kapom Junajted grupe. Ova medijska mašinerija se odmah pokrenula kako bi Đilasov plan kojim on obećava kule i gradove - minimalna zarada od 500 evra, plata lekara najmanje 1.500 a nastavnika 1.000 evra - predstavila kao spasonosno rešenje za sve.

Tako je ovaj političar u nedelju gostovao u emisiji Njuzmaks adrije, koja se emituje na TV Nova S, a potom je za utorak veče najavljen i u emisiji "Presing" na N1, koju vodi Jugoslav Ćosić, inače programski direktor te televizije. Budući da se N1 samoproglasila za nezavisnu i profesionalnu televiziju - koja inače uporno deli medije na podobne i nepodobne, na provladine i tobože nezavisne, usput određujući ko je novinar, a ko ne - biće zanimljivo videti koja će pitanja Ćosić postaviti Đilasu.ž

foto: Ana Paunković

Da li će ga pitati kako to misli da navodno preporodi Srbiju sa saradnicima među kojima su mnogi hapšeni i osuđivani zbog korupcije? Da li će ga pitati o Đilasovoj bivšoj supruzi Milici Delević, koja je do 2013. držala 25 odsto Multikom grupe, u čijem je vlasništvu bila i Dajrekt medija, firma koja je na sumnjiv način završila u vlasništvu Šolakove Junajted grupe? I da li zato sada napada američke investicije DFC, a ćuti o projektima EBRD, gde je direktorko mesto dobila Delevićeva nakon prodaje dela u pomenutoj firmi?

Dalje, da li će Ćosić smeti da ovom opozicionaru postavi pitanje o tome koliko je uvećao lično bogatstvo tokom godina provedenih na vlasti? Hoće li ga pitati o slobodi medija u njegovo vreme, o tome kako je uticao na ono što će se o njemu pojaviti u štampi i na televiziji, kao i o tome zašto je cenzurisao i vršio neviđene pritiske na novinare i urednike? Da li će se Ćosić odvažiti da pita Đilasa i o vlasničkom udelu u nekadašnjem listu Press?

foto: Beta/Miloš Miškov

Zatim, da li će ga pitati o beogradskom Petom parkiću i šteti od 3.5 miliona evra, koju je kao tadašnji gradonačelnik napravio povlačeći loše poteze u ovom slučaju, a o čemu je Kurir juče pisao?

Na kraju, da li će javnost konačno saznati koji su Đilasovi jasni stavovi o kosovskom pitanju, o Evropskoj uniji...? Da li će Ćosić smeti da ga pita o njegovom razbijanju opozicije, konstantnom uništavanju DS, o rušenju Sergeja Trifunovića i drugih dojučerašnjih političkih partnera, kao i o zagovaranju ideje bojkota izbora, koja je propala i skupo koštala opoziciju? Sve su to pitanja koja bi postavio novinar koji je profesionalan, što za sebe Ćosić tvrdi. Da li će on to učiniti, ostaje da vidimo.

Redakcija Kurira

Foto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja